2019. már. 14.

Illés Dávid esperes beiktatta hivatalába az Észak-kelenföldi Református Egyházközség új vezető lelkipásztorát, Takaró Jánost. A Magyar Advent Templomában megtartott ünnepi istentiszteleten Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke mondott prédikációt.

Takaró János az édesapja, Takaró Károly püspök nyugdíjazását követően tölti be az Észak-kelenföldi Református Egyházközség vezető lelkipásztori tisztét. A Magyar Advent Temploma új vezető lelkészét Szabó István püspök, Takaró Károly püspök és Illés Dávid esperes is megáldotta, majd több református és evangélikus lelkipásztor is Isten áldását kérte szolgálatára.

A fiatal Takaró János beiktatásán adománygyűjtésre kérte fel az ünneplő gyülekezetet. Az összegyűlt adományokat annak a szenvedélybetegek számára fenntartott otthonnak juttatja el az újbudai református közösség, ahol a vezető lelkész még teológiai tanulmányainak idején teljesített szolgálatot.

A beiktatáson részt vettek Újbuda vezetői, Hoffmann Tamás polgármester, Simicskó István országgyűlési képviselő és Molnár László alpolgármester is. Hoffmann Tamás biztos benne, hogy Takaró János továbbviszi édesapja meghatározó szellemi és lelki örökségét. Újbuda polgármestere reméli, hogy az új vezető lelkipásztor még több fiatal hívőt nyer meg, hogy gyarapítsa a főváros egyik legnagyobb létszámú református gyülekezetét.

Simicskó István kiemelte, hogy az Észak-kelenföldi Református Egyházközség nagyon sokat fejlődött és erősödött Takaró Károly püspök vezetése alatt az elmúlt évtizedekben, és vált a főváros egyik legelevenebb gyülekezetévé. Az országgyűlési képviselő szerint Takaró János alatt sem lesz ez másként, és további hívők csatlakoznak majd a következő években az észak-kelenföldi reformátusokhoz.

(forrás: ujbuda.hu)