2019. máj. 09.

A Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos is előadást tartott a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja által szervezett tudományos konferencián.

„A sport, az egészség és a honvédelem három önálló terület, mégis rengeteg ponton összefonódik.” Hangsúlyozta a megnyitón Németh Szilárd, majd a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a 81 évvel korábbi I. Sportorvosi Kongresszus és Sportegészségügyi Kiállítás emlékét is felidézte.

„Mindig szívesen jövök olyan emberek közé, akik sportot szerető életmódot folytatnak és a fair play szellemét követve élik mindennapjaikat” – fogalmazott dr. Simicskó István, majd hozzátette, a sportszerű élet egészséget és tartást ad életünkhöz, mely folyamatos helytállás, küzdelem. A Honvédelmi Sportszövetség elnöke többek között arról is szólt, biztonságos jövőnk érdekében a legszélesebb társadalmi, nemzeti közügy a honvédelem.

A sportszerű és egészséges életmód mellett, Dr. Simicskó István jövőnk szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte, hogy hazánkban milyen szellemiséget, emellett hazánkhoz milyen erkölcsi viszonyulást alakítunk ki. „Ha ott van a szívünkben a haza szeretete az törődéssé alakítható.” Érzékeltette az egészséges patriotizmust jelentőségét a Kormánybiztos, azt is említve, hogy a gyakorlatban a honvédelem: „a társadalom legkiterjedtebb védelmi rendszerét, a haza sorsáért viselt közös felelősségen és cselekvésen alapuló nemzeti ügyet, jelenti, melyet a hon minden polgárának alkotmányos joga és erkölcsi kötelessége szolgálni”.

A Honvédelmi Sportszövetség elnöke a jövőt illetően arra is utalt: „Minden olyan ország, amelyet egészséges, sportos és hazaszerető polgárok laknak, az erős ország. Ez egyfajta szemléletmódot is takar, amihez hozzá tud tenni a nevelés az iskolában és azon kívül.” Dr. Simicskó István ezzel összefüggésben előadása során ismertette a Honvédelmi Sportszövetség alapelveit céljait és eredményeit.

A két napon át tartó konferencia közel negyven előadójának prezentációját mintegy húsz támogató cég és szervezet segítette.

(forrás: honvedelmisport.hu)