2020. aug. 27.

Harminc év után először ismét honvédelmi ejtőernyős-tábor várta az érdeklődő fiatalokat augusztus 17–22. között a Szolnok–Szandaszőlős Sportrepülőtéren. A tábor a fiataloknak szólt, kifejezetten azért, hogy megismerhessék a haza védelmének fontosságát, és átérezzék, hogy az nemzeti ügy. Fontos, hogy felvértezzük őket olyan képességekkel, amelyeket a jövőben is hasznosítani tudnak, hogy értékrendjük a jó irányba alakuljon, stabillá váljon, amellyel meg tudják állni helyüket a nehéz helyzetekben.

Simicskó István, a KDNP parlamenti frakciójának vezetője elmondta: a programban részt vevő húsz diák az ország különböző pontjairól érkezett – például a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, a Szegedi Tudományegyetemről, valamint a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumból. – A háromnapos elméleti képzést követően élesben is kipróbálhatják az ejtőernyőzést: 1100 méteres magasságból ugranak majd ki a gépből – fogalmazott a honatya, hozzátéve: mások mellett a Szolnoki Honvédelmi Sportegyesület pilótái és ejtőernyősei segítenek a fiataloknak.

Hangsúlyozta: fontos, hogy a felnövekvő generáció megismerje a haza védelmének ügyét. Szavai szerint az ilyen táborok lehetőséget adnak arra, hogy a honvédség, a katonai pálya, a katonai hivatás megismerésén túl az ifjabb generációk értékrendje erősödjön, stabillá váljon a világ különböző kihívásaival szemben. – Ezáltal pedig egy olyan eredményes értékszűrőt hozzanak létre magukban, amellyel a nehéz helyzetekben is meg tudják állni a helyüket. Gyorsan változó világunkban nemcsak a hadviselés kultúrája változott meg, de olyan nehézségekkel is szembesülnek, amilyet például a koronavírus-járvány is okozott. Fontos tehát, hogy a fiataljainkat minél szélesebb körben felvértezzük kompetenciákkal, képességekkel. Ez a tábor is lehetőséget ad erre – fejtette ki a honatya, hozzáfűzve: Reményei szerint néhányan a honvéd pályához is kedvet kapnak majd a tábor élményei hatására.

A szervező Honvédelmi Sportegyesület Szolnok (melynek alapító tagjai a Magyar Honvédség, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.) tevékenységét a Simicskó István elnöksége alatt álló Honvédelmi Sportszövetség támogatja. A frakcióvezető megköszönte Ruszin Romulusz humánpolitikáért felelős helyettes államtitkárnak és dandártábornoknak, Szalay Ferenc Szolnok fideszes polgármesterének, Koller József dandártábornoknak és a közreműködő szervezőknek, katonáknak, hogy segítették a tábor életre hívását.

(forrás: magyarnemzet.hu)