Válassz Sportot Újbudán

Hetedik éve sikeresen zajlik az önkormányzat által szervezett rendezvény, melynek fő célja, hogy a gyerekek rátaláljanak az őket leginkább érdeklő sportágakra és megismerkedjenek az azokat képviselő egyesületekkel. A sátrakban, színpadokon egész nap bemutatókkal és foglalkozásokkal várják az érdeklődőket, akiknek a száma már idén is biztosan eléri a tízezret.

Az évek óta közel tízezer főt vonzó, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. által szervezett rendezvény megnyitóbeszédében a honvédelmi miniszter hangsúlyozta: „a sporton keresztül minőségibbé tudjuk tenni az emberi kapcsolatainkat”. Mint elmondta: ma már közel ötszázezer magyar gyermek sportol rendszeresen egyesületeknél, kluboknál. Dr. Simicskó István köszöntőjében idézte Wolfgang Behringer német sporttörténészt is, aki szerint „a sport kulcs a társadalom működési módjához.”

A honvedelem.hu érdeklődésére a honvédelmi miniszter kiemelte: a Magyar Honvédség elkötelezett abban, hogy megismertesse a fiatalokkal a honvédelmi sportokat. Ez a célja a nemrégiben létrejött Honvédelmi Sportközpontoknak is. „A Magyar Honvédség a sporton keresztül nyit a társadalom felé, hiszen a haza védelme nemzeti ügy” – fogalmazott dr. Simicskó István, hozzátéve: amióta 2004-ben megszűnt a kötelező sorkatonai szolgálat, a civil emberek kevésbé látnak rá a Magyar Honvédség működésére.

A hét éve sikeresen zajló rendezvény fő célja, hogy a gyerekek rátaláljanak az őket leginkább érdeklő sportágakra és megismerkedjenek az azokat képviselő egyesületekkel. A sátrakban, színpadokon egész nap bemutatókkal és foglalkozásokkal várták az érdeklődőket. 


(forrás:honvedelem.hu)
 Vissza a hírekhez