Új vívócsarnokot kap a Budapesti Honvéd Sportegyesület

A kormány a sportot stratégiai ágazatnak tekinti, ezt az elmúlt 7-8 évben láthattuk is, számtalan döntést hoztunk annak érdekében, hogy gyermekeink, fiataljaink és az élsportolóink is méltó körülmények között sportolhassanak. A vívás a legeredményesebb olimpiai sportág Magyarországon, és eddig 37 érmet szereztek vívóink. A BHSE tagjai a klub fennállása óta 1377 érmet nyertek el összesen. A vívók ezen az éremtáblán a második helyen állnak a maguk 275 érmével.

„Tehát a vívás megérdemli, hogy ilyen körülmények között fejlődhessen, ahogy a vívóink és az edzőink is” , hozzátéve, hogy nemcsak a klub, de az egész magyar sport gazdagodik egy új létesítménnyel. 

Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, a Magyar Vívó Szövetség elnöke beszédében kiemelte, hogy a kormány lépésének köszönhetően mindenhol fejlődnek a sportszervezetek, ami fontos, hiszen támogatás nélkül eredményeket sem lehet várni. A Honvéd vívói a magyar vívás „derékhadát” adják, így ezért is megérdemlik, hogy modern körülmények között edzhessenek. Az államtitkár elmondta, hogy az új csarnokban nemcsak a vívók, hanem az öttusázók is gyakorolhatnak majd. „Én abban bízom, hogy ez a vívóterem nemcsak a vívást, de a magyar egyetemes sportot is támogatni fogja” – mondta Csampa Zsolt, azzal együtt, hogy bízik abban, hogy hamarosan elkezdődhet a mostani edzőterem felújítása is. 

Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke a honvedelem.hu kérdésére elmondta: a csarnokot összesen 240 millió forintból építik fel a klub Dózsa György úti telephelyén. Ebben az összegben már a szükséges technikai eszközök is benne vannak. A könnyűszerkezetes épület kialakítása már megkezdődött, és várhatóan jövő tavaszig tart majd. 

(forrás:honvedelem.hu)Vissza a hírekhez