Látogatás a határon

Magyarország jelenleg a világ egyik legbiztonságosabb országa. Határaink védelme a Magyar Honvédség legfontosabb feladata, amelyet honvédjeink áldozatkészen és lelkiismeretesen látnak el. Kitartó munkájukért köszönet jár. A karácsony közeledtével a kétnapos határlátogatás alkalmával a Honvédelmi Minisztérium ajándékait kapták meg a határon szolgáló katonák, melyek főként sporteszközöket és kiegészítőket tartalmaztak.

A kétnapos határlátogatás első napján a honvédelmi tárcavezető az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájából elindulva felkereste az Algyőn és Mélykúton, valamint a kelebiai és bácsalmási határvédelmi bázisokon elszállásolt katonákat. 

Az állománygyűlések alkalmával – ahol jelen voltak az adott települések polgármesterei is − dr. Simicskó István hangsúlyozta, hogy Magyarország jelenleg a világ egyik legbiztonságosabb országa, amit hazánk lakossága a katonák áldozatos munkájának köszönhet.

Magyarország honvédelmi minisztere kiemelte: az ország határainak védelme a Magyar Honvédség legfontosabb feladata, amelyet honvédjeink áldozatkészen és lelkiismeretesen látnak el. Kitartó munkájukért köszönetet mondott.

A karácsonyi ünnepek közeledtével dr. Simicskó István jelképesen átadta a Honvédelmi Minisztérium ajándékait a határon szolgáló katonáknak. A különböző határvédelmi bázisokon szolgálók főként sporteszközöket és kiegészítőket kaptak, de a szolgálatok közötti pihenést és feltöltődést szolgálják azok a játékkonzolok is, amelyeket a honvédelmi minisztertől vehettek át.

(forrás:honvedelem.hu)
 Vissza a hírekhez