Újbuda hírei

Elõkészítetlen az M0-ás fizetõssé tétele

Újbuda polgármestere nem tartja kellõen elõkészítettnek az M0-ás fizetõssé tételét. Hoffmann Tamás szerint a szerda este bejelentett intézkedés hatására elfogadhatatlan mértékben nõhet az alsóbb rendû utak, a XI. kerület belsõ közlekedési hálózatának leterheltsége, ami súlyos környezetvédelmi következményekkel is járhat.
» Olvasson tovább!

Mesés karácsony az Allee-ban

A diótörõ mesebalett világa, adventi zongorakoncertek valamint jótékonysági akció várja a közönséget az Allee Bevásárlóközpontban a következõ hetekben. Az elõadások ingyenesek.

» Olvasson tovább!

Gyûjtést rendeznek a rászoruló gyerekekért az Allee-nál

Nehéz sorsú gyermekek és családok javára tart karácsonyi adománygyûjtést a Gyermekekért XI. Alapítvány. A szervezet az adakozóknak köszönhetõen minden évben játékokkal, ruhával és számítástechnikai eszközökkel látja el a rászoruló kisgyermekes családokat.
» Olvasson tovább!

1-es villamos: járhatóbb lesz a kerület

Módosul a forgalmi rend december 11-én csütörtökön a Szerémi úton a Hengermalom út és a Rákóczi híd között.
» Olvasson tovább!

Sport: újbudai sportoló is a legjobbak között

Idén 50 sportág szövetsége döntött arról, hogy kik az adott sportág legjobb sportolói. A hazai sportszövetségek - az MTI felkérésére - 1964 óta minden évben döntenek az év legjobbjairól. Az idei listára az Újbuda Rebels egyik játékosa is felkerült.
» Olvasson tovább!

Egygyerekesek is kaphatnak otthonteremtési kedvezményt

Az egygyermekes családok is kaphatnak otthonteremtési kedvezményt 2015 júliusától - jelentette be az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára szerdán.
» Olvasson tovább!

Frissül a kerület faállománya

Idén mintegy 1000 fát ültet városszerte a Fõkert Nonprofit Zrt, ezek többsége az év utolsó négy hetében kerül a közterekre. A társaság összesen 19 kerületben végez faültetést, Újbudán a Bartók Béla úton, a Karolina úton, a Mûegyetem rakparton valamint a Gellérthegyen, a Feneketlen–tó partján és a Gellért téren újul meg a faállomány. 
» Olvasson tovább!

Fidesz hírek

Januártól kevesebbet fizetnek a devizahitelesek

Az idei év végéig mindenki pontosan tudni fogja, hogy hogyan rendeztük teljes mértékben a devizahitel-kérdést – jelentette ki Gulyás Gergely.
» Olvasson tovább!

Nő a megújuló energia támogatása

A következő uniós ciklusban mintegy 800 milliárd forint áll rendelkezésre az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások kiaknázásának támogatására.
» Olvasson tovább!

Háromezren jutottak munkához Miskolcon

Miskolc megszabadult a 36 milliárdos adósságállományától, megfordította a trendet, és emellett fontos beruházásokat hajtottunk végre - mondta Kriza Ákos.
» Olvasson tovább!

A hungarikumok a magyar szellem csúcsteljesítményei

Fazekas Sándor reményét fejezte ki, hogy hamarosan hungarikummá válhat a kürtőskalács, a szerencsi csokoládé, a halászlé, a vizsolyi biblia, a Hévízi-tó és a rá épülő gyógyászat.
» Olvasson tovább!

Megállapodás a kormány és a vajdasági magyarok közötti együttműködésről

Orbán Viktor és Pásztor István megegyeztek a fejlesztéspolitika legfontosabb kérdéseiről, a támogatandó projektek lebonyolításáról.
» Olvasson tovább!

Kormány hírek

Az új magyar önépítés oka, hogy a magyarok a Kárpát-medence egészében otthon érezhessék magukat

Az új magyar önépítésnek az az oka, hogy mi (magyarok), itt a Kárpát-medence egészében szeretnénk otthon érezni magunkat - jelentette ki Grezsa István kormánybiztos vasárnap a felvidéki Révkomáromban, ahol beszédet mondott a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház óvodafejlesztési programja első felépítésre váró óvodájának ünnepélyes alapkőletételén.
» Olvasson tovább!

A szolidaritás nem jelentheti a kvótáknak megfelelést

A szolidaritás és az európaiság nem jelentheti csak a betelepítési kvótáknak megfelelést - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatornán az ott korábban elhangzott európai parlamenti képviselői interjúkra reagálva.
» Olvasson tovább!

Leonadro Sini nyerte a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyt

Leonadro Sini olasz dirigens nyerte meg a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyt a szakmai zsűri döntése alapján. Az ünnepélyes díjátadón Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár mondott beszédet.
» Olvasson tovább!

Szlovák érdeklődés a magyar egyházpolitika iránt

Nyitrán tárgyalt az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Soltész Miklós a Nyitrai Egyházmegye püspöke, Viliam Judák meghívására érkezett a városba, ahol december 12-én a magyar kormány egyházpolitikájáról, az elmúlt években megtett intézkedésekről és azok hatásairól adott tájékoztatást.
» Olvasson tovább!

December végéig lehet visszaigényelni a NAV-tól a 2013. január 1-je előtti túlfizetéseket

Elévülnek idén december 31-én a 2013. január 1. előtti túlfizetések, ezért addig érdemes kérni az összeg kiutalását a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
» Olvasson tovább!

Sport hírek

Puskás-kiállítás nyílt Athénban

Az 1971-es Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK) döntőjének 43. évfordulója alkalmából az athéni városházán, hatalmas sajtóérdeklődés mellett, ünnepélyes keretek között megnyitották hétfőn a Puskás Ferenc életét és pályafutását bemutató kiállítást.
» Olvasson tovább!

Letették a Miskolci Atlétikai Centrum alapkövét

Letették a Miskolci Atlétikai Centrum alapkövét csütörtökön a Miskolci Egyetem területén, az állami forrásból finanszírozott, 350 millió forintos beruházás kivitelezése a tervek szerint még az idén befejeződik.
» Olvasson tovább!

Épül az új versenymedence a Nyéki Imre uszodában, erősödik az OSC-Újbuda

A vízben és a parton is jelentősen erősödik az OSC-Újbuda, amely a 14 csapatos férfi vízilabda ob I-ben legutóbb a 13. helyen végzett. A témában tartott sajtótájékoztatón részt vett dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár is.
» Olvasson tovább!

Ifjúsági és sportügyek az Európai Unió Tanácsának napirendjén

A tagállamok ifjúsági és sportvezetői az Európai Unió ifjúsági és sportpolitikáját meghatározó uniós munkaterveket fogadtak el az Oktatás, Ifjúság, Kultúra és Sport Tanács ülésén Brüsszelben, május 20-21-én.
» Olvasson tovább!

Hétszáz fogyatékos gyermek a Zánkai Diáksport Fesztiválon

Több mint hétszáz gyermeket várnak a rendezők pénteken és szombaton a hatodik alkalommal sorra kerülő Zánkai Diáksport Fesztiválra.
» Olvasson tovább!