Újbuda hírei

Elõkészítetlen az M0-ás fizetõssé tétele

Újbuda polgármestere nem tartja kellõen elõkészítettnek az M0-ás fizetõssé tételét. Hoffmann Tamás szerint a szerda este bejelentett intézkedés hatására elfogadhatatlan mértékben nõhet az alsóbb rendû utak, a XI. kerület belsõ közlekedési hálózatának leterheltsége, ami súlyos környezetvédelmi következményekkel is járhat.
» Olvasson tovább!

Mesés karácsony az Allee-ban

A diótörõ mesebalett világa, adventi zongorakoncertek valamint jótékonysági akció várja a közönséget az Allee Bevásárlóközpontban a következõ hetekben. Az elõadások ingyenesek.

» Olvasson tovább!

Gyûjtést rendeznek a rászoruló gyerekekért az Allee-nál

Nehéz sorsú gyermekek és családok javára tart karácsonyi adománygyûjtést a Gyermekekért XI. Alapítvány. A szervezet az adakozóknak köszönhetõen minden évben játékokkal, ruhával és számítástechnikai eszközökkel látja el a rászoruló kisgyermekes családokat.
» Olvasson tovább!

1-es villamos: járhatóbb lesz a kerület

Módosul a forgalmi rend december 11-én csütörtökön a Szerémi úton a Hengermalom út és a Rákóczi híd között.
» Olvasson tovább!

Sport: újbudai sportoló is a legjobbak között

Idén 50 sportág szövetsége döntött arról, hogy kik az adott sportág legjobb sportolói. A hazai sportszövetségek - az MTI felkérésére - 1964 óta minden évben döntenek az év legjobbjairól. Az idei listára az Újbuda Rebels egyik játékosa is felkerült.
» Olvasson tovább!

Egygyerekesek is kaphatnak otthonteremtési kedvezményt

Az egygyermekes családok is kaphatnak otthonteremtési kedvezményt 2015 júliusától - jelentette be az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára szerdán.
» Olvasson tovább!

Frissül a kerület faállománya

Idén mintegy 1000 fát ültet városszerte a Fõkert Nonprofit Zrt, ezek többsége az év utolsó négy hetében kerül a közterekre. A társaság összesen 19 kerületben végez faültetést, Újbudán a Bartók Béla úton, a Karolina úton, a Mûegyetem rakparton valamint a Gellérthegyen, a Feneketlen–tó partján és a Gellért téren újul meg a faállomány. 
» Olvasson tovább!

Fidesz hírek

Januártól kevesebbet fizetnek a devizahitelesek

Az idei év végéig mindenki pontosan tudni fogja, hogy hogyan rendeztük teljes mértékben a devizahitel-kérdést – jelentette ki Gulyás Gergely.
» Olvasson tovább!

Nő a megújuló energia támogatása

A következő uniós ciklusban mintegy 800 milliárd forint áll rendelkezésre az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások kiaknázásának támogatására.
» Olvasson tovább!

Háromezren jutottak munkához Miskolcon

Miskolc megszabadult a 36 milliárdos adósságállományától, megfordította a trendet, és emellett fontos beruházásokat hajtottunk végre - mondta Kriza Ákos.
» Olvasson tovább!

A hungarikumok a magyar szellem csúcsteljesítményei

Fazekas Sándor reményét fejezte ki, hogy hamarosan hungarikummá válhat a kürtőskalács, a szerencsi csokoládé, a halászlé, a vizsolyi biblia, a Hévízi-tó és a rá épülő gyógyászat.
» Olvasson tovább!

Megállapodás a kormány és a vajdasági magyarok közötti együttműködésről

Orbán Viktor és Pásztor István megegyeztek a fejlesztéspolitika legfontosabb kérdéseiről, a támogatandó projektek lebonyolításáról.
» Olvasson tovább!

Kormány hírek

Befejeződött a hódmezővásárhelyi Kagylóhéj Központ felújítása

Befejeződött a hódmezővásárhelyi Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Központ fejújítása, az épületet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át.
» Olvasson tovább!

Minden vegyes házasságban született gyermeknek kell magyar oktatás

A kormány célja, hogy minden vegyes házasságban született gyermek járhasson magyar bölcsődébe, óvodába, különben "elvesznek" a magyarság számára - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett családi naphoz kapcsolódó konferencián.
» Olvasson tovább!

Nőtt a sertéshúsfogyasztás Magyarországon

Mintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshúsfogyasztás 2016 óta Magyarországon, egy lakosra számolva most 25 kilogramm körüli az éves fogyasztás - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton Túrkevén, a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón tartott sajtótájékoztatón.
» Olvasson tovább!

Egy nagy hazafival lettünk szegényebbek

Orbán Viktor szerint Kallós Zoltán halálával egy nagy hazafival lettünk szegényebbek. A miniszterelnök részvétüzenetét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes olvasta fel szombaton a válaszúti gyászszertartáson.
» Olvasson tovább!

Ötvenezer új álláshely jöhet létre a mezőgazdaságban

Az elkövetkező tíz évben ötvenezer új álláshely jöhet létre a magyar mezőgazdaságban - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken egy gazdafórumon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén.
» Olvasson tovább!

Sport hírek

Puskás-kiállítás nyílt Athénban

Az 1971-es Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK) döntőjének 43. évfordulója alkalmából az athéni városházán, hatalmas sajtóérdeklődés mellett, ünnepélyes keretek között megnyitották hétfőn a Puskás Ferenc életét és pályafutását bemutató kiállítást.
» Olvasson tovább!

Letették a Miskolci Atlétikai Centrum alapkövét

Letették a Miskolci Atlétikai Centrum alapkövét csütörtökön a Miskolci Egyetem területén, az állami forrásból finanszírozott, 350 millió forintos beruházás kivitelezése a tervek szerint még az idén befejeződik.
» Olvasson tovább!

Épül az új versenymedence a Nyéki Imre uszodában, erősödik az OSC-Újbuda

A vízben és a parton is jelentősen erősödik az OSC-Újbuda, amely a 14 csapatos férfi vízilabda ob I-ben legutóbb a 13. helyen végzett. A témában tartott sajtótájékoztatón részt vett dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár is.
» Olvasson tovább!

Ifjúsági és sportügyek az Európai Unió Tanácsának napirendjén

A tagállamok ifjúsági és sportvezetői az Európai Unió ifjúsági és sportpolitikáját meghatározó uniós munkaterveket fogadtak el az Oktatás, Ifjúság, Kultúra és Sport Tanács ülésén Brüsszelben, május 20-21-én.
» Olvasson tovább!

Hétszáz fogyatékos gyermek a Zánkai Diáksport Fesztiválon

Több mint hétszáz gyermeket várnak a rendezők pénteken és szombaton a hatodik alkalommal sorra kerülő Zánkai Diáksport Fesztiválra.
» Olvasson tovább!