Újbuda hírei

Elõkészítetlen az M0-ás fizetõssé tétele

Újbuda polgármestere nem tartja kellõen elõkészítettnek az M0-ás fizetõssé tételét. Hoffmann Tamás szerint a szerda este bejelentett intézkedés hatására elfogadhatatlan mértékben nõhet az alsóbb rendû utak, a XI. kerület belsõ közlekedési hálózatának leterheltsége, ami súlyos környezetvédelmi következményekkel is járhat.
» Olvasson tovább!

Mesés karácsony az Allee-ban

A diótörõ mesebalett világa, adventi zongorakoncertek valamint jótékonysági akció várja a közönséget az Allee Bevásárlóközpontban a következõ hetekben. Az elõadások ingyenesek.

» Olvasson tovább!

Gyûjtést rendeznek a rászoruló gyerekekért az Allee-nál

Nehéz sorsú gyermekek és családok javára tart karácsonyi adománygyûjtést a Gyermekekért XI. Alapítvány. A szervezet az adakozóknak köszönhetõen minden évben játékokkal, ruhával és számítástechnikai eszközökkel látja el a rászoruló kisgyermekes családokat.
» Olvasson tovább!

1-es villamos: járhatóbb lesz a kerület

Módosul a forgalmi rend december 11-én csütörtökön a Szerémi úton a Hengermalom út és a Rákóczi híd között.
» Olvasson tovább!

Sport: újbudai sportoló is a legjobbak között

Idén 50 sportág szövetsége döntött arról, hogy kik az adott sportág legjobb sportolói. A hazai sportszövetségek - az MTI felkérésére - 1964 óta minden évben döntenek az év legjobbjairól. Az idei listára az Újbuda Rebels egyik játékosa is felkerült.
» Olvasson tovább!

Egygyerekesek is kaphatnak otthonteremtési kedvezményt

Az egygyermekes családok is kaphatnak otthonteremtési kedvezményt 2015 júliusától - jelentette be az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára szerdán.
» Olvasson tovább!

Frissül a kerület faállománya

Idén mintegy 1000 fát ültet városszerte a Fõkert Nonprofit Zrt, ezek többsége az év utolsó négy hetében kerül a közterekre. A társaság összesen 19 kerületben végez faültetést, Újbudán a Bartók Béla úton, a Karolina úton, a Mûegyetem rakparton valamint a Gellérthegyen, a Feneketlen–tó partján és a Gellért téren újul meg a faállomány. 
» Olvasson tovább!

Fidesz hírek

Januártól kevesebbet fizetnek a devizahitelesek

Az idei év végéig mindenki pontosan tudni fogja, hogy hogyan rendeztük teljes mértékben a devizahitel-kérdést – jelentette ki Gulyás Gergely.
» Olvasson tovább!

Nő a megújuló energia támogatása

A következő uniós ciklusban mintegy 800 milliárd forint áll rendelkezésre az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások kiaknázásának támogatására.
» Olvasson tovább!

Háromezren jutottak munkához Miskolcon

Miskolc megszabadult a 36 milliárdos adósságállományától, megfordította a trendet, és emellett fontos beruházásokat hajtottunk végre - mondta Kriza Ákos.
» Olvasson tovább!

A hungarikumok a magyar szellem csúcsteljesítményei

Fazekas Sándor reményét fejezte ki, hogy hamarosan hungarikummá válhat a kürtőskalács, a szerencsi csokoládé, a halászlé, a vizsolyi biblia, a Hévízi-tó és a rá épülő gyógyászat.
» Olvasson tovább!

Megállapodás a kormány és a vajdasági magyarok közötti együttműködésről

Orbán Viktor és Pásztor István megegyeztek a fejlesztéspolitika legfontosabb kérdéseiről, a támogatandó projektek lebonyolításáról.
» Olvasson tovább!

Kormány hírek

Mikola István államtitkár részt vett a Montevideoban tartott WHO konferencián

Dr. Mikola István államtitkár részt vett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2017.10.18-20. között, Montevideóban megrendezett nemfertőző betegségekről szóló globális konferenciáján. A nemfertőző betegségek visszaszorítása az ENSZ fenntartható fejlődési programjának egyik fontos célkitűzése. Az államtitkár az esemény miniszteri panelbeszélgetésén ismertette a Magyarország által e téren elért eredményeket.
» Olvasson tovább!

Világszerte megünneplik a magyarok a forradalom évfordulóját

Idén is aktívan segítik a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága programjainak ösztöndíjasai október 23. megünneplését a határokon túl - áll az államtitkárság által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.
» Olvasson tovább!

A kormány továbbra is támogatja az összetartozást segítő intézményeket

A magyar kormány a jövőben is támogatja mindazokat az intézményeket, ahol a vajdasági magyarok összejöhetnek, ahol ápolhatják kultúrájukat és megélhetik összetartozásukat, ahol otthonra lelhetnek - hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Zentán, ahol átadták a Zentai Magyar Kamaraszínház új kamaratermét.
» Olvasson tovább!

Fontos szerepe van az atomenergiának az európai ellátásbiztonságban és klímavédelemben

Az ellátásbiztonság, a megfizethető villamos energiához való hozzáférés, illetve a klímavédelmi célok elérése minden uniós tagállam céljai között szerepel; az atomenergia alkalmazása segíti ezeknek a céloknak az elérését - mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár az Euratom-szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából megrendezett, a nukleáris energia versenyképességével foglalkozó csütörtöki brüsszeli konferencia után telefonon az MTI-nek.
» Olvasson tovább!

A magyar kultúra elveszhet, ha a Soros-terv érvényesül Európában

Az évezredes magyar kultúra veszhet el, ha a Soros-terv pontjai érvényesülnek Európában - hangsúlyozta a kultúráért felelős államtitkár csütörtökön a Fejér megyei Martonvásáron.
» Olvasson tovább!

Sport hírek

Puskás-kiállítás nyílt Athénban

Az 1971-es Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK) döntőjének 43. évfordulója alkalmából az athéni városházán, hatalmas sajtóérdeklődés mellett, ünnepélyes keretek között megnyitották hétfőn a Puskás Ferenc életét és pályafutását bemutató kiállítást.
» Olvasson tovább!

Letették a Miskolci Atlétikai Centrum alapkövét

Letették a Miskolci Atlétikai Centrum alapkövét csütörtökön a Miskolci Egyetem területén, az állami forrásból finanszírozott, 350 millió forintos beruházás kivitelezése a tervek szerint még az idén befejeződik.
» Olvasson tovább!

Épül az új versenymedence a Nyéki Imre uszodában, erősödik az OSC-Újbuda

A vízben és a parton is jelentősen erősödik az OSC-Újbuda, amely a 14 csapatos férfi vízilabda ob I-ben legutóbb a 13. helyen végzett. A témában tartott sajtótájékoztatón részt vett dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár is.
» Olvasson tovább!

Ifjúsági és sportügyek az Európai Unió Tanácsának napirendjén

A tagállamok ifjúsági és sportvezetői az Európai Unió ifjúsági és sportpolitikáját meghatározó uniós munkaterveket fogadtak el az Oktatás, Ifjúság, Kultúra és Sport Tanács ülésén Brüsszelben, május 20-21-én.
» Olvasson tovább!

Hétszáz fogyatékos gyermek a Zánkai Diáksport Fesztiválon

Több mint hétszáz gyermeket várnak a rendezők pénteken és szombaton a hatodik alkalommal sorra kerülő Zánkai Diáksport Fesztiválra.
» Olvasson tovább!