Amerikai szenátusi delegáció fogadása

Az amerikai Richard Shelby szenátor által vezetett amerikai delegáció tett látogatást Budapesten. A biztonságpolitikát érintő kérdések mellett a két ország katonai kapcsolatairól és a további együttműködés lehetőségéről történt egyeztetés. Az amerikai szenátus tagjai megerősítették, hogy támogatják védelmi fejlesztések terén a magyar fél elképzeléseit, valamint üdvözölték a Magyar Honvédség fejlesztését és modernizálását.

Olvasson tovább!

Idősek Világnapi Koncert

Két előadáson, több mint kétezer néző előtt zajlott az Idősek világnapja fő eseménye, Mága Zoltán hegedűművész koncertje, amelyen az Újbuda időseiért címeket is átadták. Újbudán hagyomány, hogy az Idősek világnapja alkalmából olyan eseményeket tartanak, ahol a kerület vezetői kifejezik hálájukat az idősebbeknek, akik tudásukkal és tapasztalataikkal formálják a társadalmat.

Olvasson tovább!

Knézich Károly honvéd tábornok szobrának koszorúzása

Az aradi 13 vértanúsága üzen a mai kornak is, a mai nemzedékeknek is. Ékes példája annak az összefogásnak, annak a képességnek, amelyre mindig is szükség volt itt, a Kárpát-medencében és Közép-Európában. Karlo Knezić horvát határőrcsaládba született 1808-ban. Katonaként szolgált Galíciában, a tiszti iskolát Grazban végezte el, majd az 1848-49-es szabadságharc idején már honvédtisztként, tábornokként harcolt a Habsburg Birodalom ellen. Részt vett olyan híres ütközetekben, mint például a tápióbicskei csata, a komáromi ütközet és Buda ostroma.

Olvasson tovább!

Megvalósul a Gyermek Egészségügyi Központ Újbudán

Kétmilliárd forintból valósul meg az Újbudai Gyermek Egészségügyi Központ és Egynapos Sebészet. Mérföldkő a mostani fejlesztés Újbuda egészségügyi ellátásában. A Szent Imre Kórház újabb fejlesztéseken és bővítéseken esik át, a Sportkórház is a kerületben talált otthonra, valamint a Szuperkórház is itt fog megvalósulni, amely szintén az egészségügyi ellátás színvonalát fogja növelni.

Olvasson tovább!

Önkéntes területvédelmi tartalékosok eskütétele

A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program olyan fejlesztési folyamat, amelynek kiemelt szegmense a tartalékos rendszer új alapokra helyezése és fejlesztése. Már az idei év végére 1000 főre növekszik az önkéntes területvédelmi tartalékosok létszáma. Feladatukat óriási elhivatottsággal látják el. A katonai pedig a legnemesebb hivatás.

Olvasson tovább!