Kormányzat

Adventi ünnepség


Az elmúlt év is sok próbatételhez vezetett, de a katonáink és rendőreink mindenhol helytálltak, amiért köszönet és tisztelet jár nekik.  A karácsony és az adventi várakozás legfontosabb üzenete a keresztény emberek számára: otthont teremteni a szeretetnek a Földön. Ez a dolgunk, ez a feladatunk, de ehhez biztonságra is szükség van. A katonáink, a rendőreink ezt teszik, ezt szolgálják szerte a világban, 14 országban és a déli határainkon.

Olvasson tovább!

Koszovói látogatás


Hazánk számára a balkáni térség stabilitásának fontosságát jelzi, hogy az idén megnövelt szerepvállalásunk következtében a koszovói kontingens a legnagyobb létszámú magyar műveleti szerepvállalás. A nyugat-balkáni országban jelenleg az MH KFOR Kontingens 17. váltása teljesít szolgálatot, a közel 400 fős magyar egység jelenleg a KFOR-ban lévő nemzetek között az ötödik legnagyobb és legjelentősebb képességekkel rendelkező hozzájárulást biztosítja a műveletben.

Olvasson tovább!

A magyar-török védelmi együttműködésről tárgyaltak Ankarában


Az Európában élő népek biztonságának egyik garanciája a török hadsereg ereje, annak képességei, valamint Törökország stabilitása. A védelmi együttműködés mind a magyar, mind a török nép számára fontos, és tovább erősíti a két nép barátságát. A védelmi együttműködésről szóló szándéknyilatkozat magában foglalja a védelmi ipar, a logisztika, a gyakorlatok, a képzések, a tanfolyamok, tehát az oktatás területét is. A két tárcavezető a négyszemközti tárgyalás, majd a küldöttségek közötti egyeztetést követően egy megállapodást írt alá a védelmi ipari minősített adatok kölcsönös védelmére vonatkozóan, majd két szándéknyilatkozatot is aláírtak.

Olvasson tovább!

Előadás a Miskolci Egyetemen


A haza az egyetlen közös nevező, amely minden magyar ember számára fontos kell, hogy legyen. A honvédelmi miniszter november 27-én, hétfőn a Miskolci Egyetemen tartott előadást. A Magyar Honvédség fejlesztésének célja pedig nem más, mint hogy a térség meghatározó haderejévé váljon, és ezzel az ország biztonságát is garantálni tudja.

Olvasson tovább!

Katonának állt Kowalsky meg a Vega


Csatlakoztak az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerhez a Kowalsky meg a Vega tagjai – jelentette be a zenekar november 21-én, kedden a táborfalvai gyakorlótéren, ahol az új, a Honvédelmi Minisztérium közreműködésével elkészült klipjüket is bemutatták.

Olvasson tovább!

Látogatás a tatai lövészdandárnál


Nagyon fontos szerepet tölt be az MH 25. Klapka György Lövészdandár a honvédség rendszerében; szerteágazó feladatrendszerrel és jelentős eszközparkkal rendelkezik, miközben eleget tesz a missziókkal és a gyakorlatokkal kapcsolatos elvárásoknak. Simicskó István honvédelmi miniszter november 22-én, tett látogatást a tatai székhelyű dandárnál.

Olvasson tovább!

Megállapodás a szakszervezetek képviselőivel


Egy tizenhárom pontos megállapodás jött létre a honvédelmi érdekképviseletek és a tárca között. A megállapodás értelmében 2018. január 1-jétől újabb 5 százalékkal nő a katonák illetménye, ami 2015. július 1-jéhez képest átlagosan 45 százalékos emelkedést jelent. A tárca célja a katonák részére egy versenyképes fizetés és egy kiszámítható életpályamodell megteremtése.

Olvasson tovább!

Az Európai Unió védelmi dimenziójának megerősítése


Szándéknyilatkozatot írt alá huszonhárom európai uniós tagállam szakminisztere november 13-án, hétfőn az EU védelmi dimenziójának megerősítését célzó, úgynevezett állandó strukturált együttműködés (PESCO) létrehozásáról.

Olvasson tovább!

Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa


Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa annak a politikának köszönhetően, amelyet határainak, egyben Európa határainak védelméért folytat, és képes biztosítani a belső biztonságot is.

Olvasson tovább!

Tiszteletadás Napja


Ha nem ismerjük a múltat és nem tudunk megfelelő tanulságokat levonni belőle, nem tudunk igazi és emberséges jövőt építeni . A „Tiszteletadás Napja” elnevezésű programsorozat keretében rendezett konferencia, november 3-án, pénteken, Balmazújvárosban került megrendezésre.

Olvasson tovább!
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     41     42     43     44     45