Kormányzat

A haderő éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezlete


A katonák áldozatos munkájának köszönhetően Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ahhoz, hogy ezt a biztonságot a legmagasabb szinten garantálni lehessen, erős államra, jól kiképzett, a kor színvonalának megfelelő, modern technikai eszközökkel rendelkező honvédségre van szükség, de az is fontos, hogy minden magyar ember nemzeti ügyként tekintsen a haza védelmére. Ehhez a civil állampolgárok odafigyelésére, felelősségérzetére, hazaszeretetére is szükség van, amely nem csak érzést, hanem tevékeny törődést is jelent.

Olvasson tovább!

A szerb védelmi minisztérium államtitkárának látogatása


Az Aleksandar Zivkovic által vezetett szerb védelmi minisztériumi küldöttség az Ana Brnabic szerb kormányfő vezette delegáció részeként érkezett hazánkba egy kétnapos magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó keretében. Magyarország alapvető érdeke a balkáni térség stabilitása és Szerbia ebben fontos partner hazánk számára. A régió stabilizációjának egyik meghatározó eszköze a térség országainak euro-atlanti integrációja.

Olvasson tovább!

Katonának lenni a legnemesebb feladat


Köszönet és megbecsülés illeti a katonákat, akik – ha kell – akár az életüket is feláldozzák a haza védelmében. Minden embernek van küldetése és rendeltetése, s a katonák ez felvállalták.

Olvasson tovább!

Milliárdos fejlesztések a hódmezővásárhelyi laktanyán


A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban rögzítették, már 2017-ben elkezdődött a hódmezővásárhelyi laktanya felújítása. A tavalyi évben 1,41 milliárd forintot fordítottak a felújításra, idén pedig erre a célra 1,25 milliárd forintot különítettek el, de 2020-ig, a projekt végéig összességében mintegy 5,2 milliárd forint jut a munkálatokra.

Olvasson tovább!

Bemutatták A Magyar Honvédség új csapatszállító repülőgépeit


Egy történelmi pillanat részesei lehetünk és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban. A két Airbus A319-es 8-9 éves és megfelelő állapotban vannak ahhoz, hogy a Magyar Honvédség csapatszállító-képességét kiszolgálják a jövőben.

Olvasson tovább!

Megemlékezés a hejcei tragédia évfordulóján


Tizenkét esztendővel ezelőtt, 2006. január 19-én a szlovák légierő An-24-es típusú katonai repülőgépe Pristinából, a KFOR misszióból szállt fel, fedélzetén negyvenhárom személlyel. A tervek szerint Kassán landolt volna az esti órákban, ám úticélját soha nem érte el. A szlovák és magyar nép sok közös próbatételen és kihíváson van túl. Rengeteg dolog köt össze bennünket, sajnos a 2006-os tragédia is. Tizenkét évvel ezelőtt negyvenkét bátor ember váratlan behívót kapott Isten seregébe, ahová csak a legkiválóbbak kerülnek.

Olvasson tovább!

Magyar Kultúra Napja


A hadikultúrában mind-mind meghatározó egy hadsereg karaktere és jelleme. A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program célkitűzései között hangsúlyos a hadsereg szellemiségének alakítása. Azt szeretnénk, hogy egy jó szellemiségű hadsereggel rendelkezzünk, amely nyilván a hagyományait tiszteli, az értékrendje stabil, és egy ütőképes haderővé tudjuk fejleszteni, amely képes Magyarország biztonságának a garantálására.

Olvasson tovább!

Kétoldalú találkozó Szlovákia védelmi miniszterével


Magyarország és Szlovákia védelmi együttműködése magas színvonalon van, a V4-ek együttműködése pedig példaértékű. Ma Európában a biztonság óriási érték, s ennek az együttműködésnek és a közös döntéseknek köszönhetően Magyarország és Szlovákia a legbiztonságosabb országok közé tartozik a földrészen. A visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) együttműködése olyan stabil közös értékeken alapul, amelyeket nem írhat felül semmi, s példaértékű Nyugat-Európa és a világ számára is.

Olvasson tovább!

Görgei Artúr születésének kétszázadik évfordulója


Görgei Artúr küldetése a nemzet öntudatra ébredésének időszakában kezdődött: bátor kiállásával, helytállásával, hazaszeretetével példát mutatott, katonái szerették és becsülték, mert kiérdemelte tiszteletüket. Emberfeletti bátorsága mellett alighanem ezen alázat válthatta ki katonái tiszteletét, megbecsülését is. Kivételes képességei révén pedig az akkori korszak két legerősebb hadseregével szemben is helyt tudott állni.

Olvasson tovább!

E-Sport Akadémiát avattak a Honvédnál


A számítógépes játékokkal, a szimulátorokkal és a dróntechnikával párhuzamosan a sport digitalizálódása robbanásszerűen fejlődik, és a világ számos részein egyre nagyobb tömegeket vonz a versenyszerű videojáték, vagyis az e-sport. A Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) az elsők között csatlakozott azokhoz a hazai klubokhoz, melyek külön szakosztályt hoztak létre az e-sport kedvelőinek.

Olvasson tovább!
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     41     42     43     44     45     46