Kormányzat

Amerikai szenátusi delegáció fogadása


Az amerikai Richard Shelby szenátor által vezetett amerikai delegáció tett látogatást Budapesten. A biztonságpolitikát érintő kérdések mellett a két ország katonai kapcsolatairól és a további együttműködés lehetőségéről történt egyeztetés. Az amerikai szenátus tagjai megerősítették, hogy támogatják védelmi fejlesztések terén a magyar fél elképzeléseit, valamint üdvözölték a Magyar Honvédség fejlesztését és modernizálását.

Olvasson tovább!

Knézich Károly honvéd tábornok szobrának koszorúzása


Az aradi 13 vértanúsága üzen a mai kornak is, a mai nemzedékeknek is. Ékes példája annak az összefogásnak, annak a képességnek, amelyre mindig is szükség volt itt, a Kárpát-medencében és Közép-Európában. Karlo Knezić horvát határőrcsaládba született 1808-ban. Katonaként szolgált Galíciában, a tiszti iskolát Grazban végezte el, majd az 1848-49-es szabadságharc idején már honvédtisztként, tábornokként harcolt a Habsburg Birodalom ellen. Részt vett olyan híres ütközetekben, mint például a tápióbicskei csata, a komáromi ütközet és Buda ostroma.

Olvasson tovább!

Önkéntes területvédelmi tartalékosok eskütétele


A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program olyan fejlesztési folyamat, amelynek kiemelt szegmense a tartalékos rendszer új alapokra helyezése és fejlesztése. Már az idei év végére 1000 főre növekszik az önkéntes területvédelmi tartalékosok létszáma. Feladatukat óriási elhivatottsággal látják el. A katonai pedig a legnemesebb hivatás.

Olvasson tovább!

Megkezdte a katonai alapfelkészítést a sportszázad


 

A Magyar Honvédség Sportszázadának tagjai közül összesen harmincöten kezdték meg a katonai alapfelkészítést október 16-án, hétfőn Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Az újonnan megalakult századba eddig összesen harmincnyolc profi sportoló − köztük több világ- és Európa-bajnok – jelentkezett, de várhatóan jövőre tovább bővülhet a keret. A század tagjai közül sokan a Budapesti Honvéd Sportegyesületből érkeztek, ugyanakkor más klubokból is jelentkeztek.

Olvasson tovább!

Centenáriumi futás a hősökért


A honvédelmi tárca a „Centenáriumi emlékfutás a hősökért” elnevezésű rendezvénnyel emlékezik meg a száz évvel ezelőtti caporettói áttörésről. Az esemény századik évfordulóján a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred állományából kilenc hivatásos és szerződéses, valamint egy önkéntes műveleti tartalékos katona indult útnak, hogy két héttel később − 1023 kilométert megtéve – a szlovéniai Kobaridba érkezve, váltásokban teljesítsék a caporettói csata tiszteletére szervezett emlékfutást.

Olvasson tovább!

MH KFOR Kontingens 16. váltásának visszafogadó ünnepsége Nyíregyházán


Szeptember 28-án, Nyíregyházán került megrendezésre az MH KFOR Kontingens 16. váltásának visszafogadó ünnepsége. A magyar katonák a haza védelmének szent szolgálatát teljesítik, sokszor távol az otthonuktól. Koszovóból most 350 katona érkezett haza, akiket dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és lain Lindsay, az Egyesül Királyság budapesti nagykövete is köszöntött.

Olvasson tovább!

Beindult az Ikarus székesfehérvári gyára


A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében, 2019-ig száz új, hazai fejlesztésű buszt vásárol a HM a Magyar Honvédség számára. A HM Currus Zrt. és az Ikarus Járműtechnikai Kft. kooperációjában készült Currus-Aries-Volvo Euro VI-os motorral szerelt autóbusz prototípusának bemutató rendezvényén hangsúlyozta, hogy a hadsereg hatékony feladatellátásában segítenek majd az új járművek. 

Olvasson tovább!

Svéd - Magyar védelmi miniszteri egyeztetés


Svéd delegáció érkezett Magyarországra, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai épületéhez. A külföldi delegáció meglátogatta a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist, ahol a magyar Gripenek, a svéd gyártmányú vadászgépek állomásoznak. 

Olvasson tovább!

NATO-futás


Katonák, honvédelmi dolgozók és civilek ezrei álltak rajthoz a budapesti Vérmezőn szeptember 24-én, vasárnap délelőtt, hogy megmérettessék magukat 4, illetve 10 kilométeres távon az idei NATO-futáson. A rendezvényre kilátogatókat katonai díszelgő és tűzszerészeti bemutatók, katonazenekari fellépések, valamint helyszíni toborzás várta.

Olvasson tovább!

Új vívócsarnokot kap a Budapesti Honvéd Sportegyesület


A kormány a sportot stratégiai ágazatnak tekinti, ezt az elmúlt 7-8 évben láthattuk is, számtalan döntést hoztunk annak érdekében, hogy gyermekeink, fiataljaink és az élsportolóink is méltó körülmények között sportolhassanak. A vívás a legeredményesebb olimpiai sportág Magyarországon, és eddig 37 érmet szereztek vívóink. A BHSE tagjai a klub fennállása óta 1377 érmet nyertek el összesen. A vívók ezen az éremtáblán a második helyen állnak a maguk 275 érmével.

Olvasson tovább!
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     11     12     13     14     15     16     17     18     19     20     21     22     23     24     25     26     27     28     29     30     31     32     33     34     35     36     37     38     39     40     41     42     43