Bemutatkozás

Kedves Látogató!

 

Azok közé tartozom, akik hisznek abban, hogy a politikusnak a választókat kell szolgálnia, azért kell dolgoznia, hogy gyermekeink, unokáink számára jobb világot építsünk fel. Vallom, hogy kitartó, becsületes és tisztességes munkával, elkötelezettséggel és alázattal, a munkatársak és a barátok támogatásával, a család segítségével bármilyen nehézséget le lehet győzni.

 

Az országos politikai küldetések mellett szeretnék ott is segíteni, ahol a mindennapok zajlanak. Azon választópolgárok érdekeit szeretném képviselni, akik 2014-ben is megtiszteltek bizalmukkal. 

 


                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                       Dr. Simicskó István

Újbuda országgyűlési képviselője

 

Életrajz

 

Dr. Simicskó István 1961. november 29.-én született. 1980-ban érettségizett a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban, majd 1985-ben a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán üzemgazdászi diplomát szerzett. 1996-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakokleveles közgazdász, 2002-ben pedig az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán jogi doktorátust szerzett. 2008 óta a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a hadtudományok doktora címének tulajdonosa, summa cum laude minősítéssel. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főiskolai docense. Nős, felesége Orsolya, óvónő. Három gyermek édesapja: Eszter, Hunor, Zille Orsolya. Szabadidejében aktívan sportol: a karatés évek után 21 éve kungfuzik – a WingTsun harcművészeti szakág 5. fokozattal rendelkező mestere.

 

Politikai pályája

 

1991-től a KDNP tagja, 1994-1996 között a kispesti KDNP elnöke és az Országos Elnökség tagja. 1996 végén lépett be a Fideszbe, majd 1998-ban országgyűlési képviselővé illetve a NATO Parlamenti Közgyűlése Védelmi Bizottságának tagjává választották. 1998-2000 között a Honvédelmi Bizottság alelnöke, a Külügyi Bizottság tagja, ezt követően 2002-ig a Miniszterelnöki Hivatal nemzetbiztonsági államtitkára. 2001-től a Fidesz Országos Választmány elnökségi tagja, 2006-tól a KDNP alelnöki tisztét tölti be. 2006-2010 között a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke. A 2010-es választások után a Budapest 16. OEVK (Kelenföld-Albertfalva) országgyűlési képviselője, illetve a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. 2012. október 8-án dr. Áder János köztársasági elnök az Emberi Erőforrások Minisztériumának, sportért és ifjúságért felelős államtitkárává nevezte ki. 2012-től a Hungarikum Bizottság tagja, melyet kiemelt feladataként kezel. A 2014-es országgyűlési választások során Budapest 2. OEVK, Újbuda országgyűlési képviselőjévé választották, a sportért felelős államtitkári tisztséget 2015. szeptember 9-ig töltötte be. Dr. Áder János köztársasági elnök - Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára - 2015. szeptember 10-i hatállyal honvédelmi miniszterré nevezte ki.