2022. jún. 07.

A kormány meghozta a felelős döntéseket annak érdekében, hogy az ország kimaradjon az Ukrajnában zajló háborúból, de arról is döntött a honvédelmi alap létrehozásával, hogy a Magyar Honvédséget meg kell erősíteni.

A Fidesz-kormánynak kellett helyrehoznia azt a történelmi bűnt, amit a baloldal az általános hadkötelezettség megszüntetésével elkövetett, ezért területvédelmi elven újjászerveztük a tartalékos rendszert, létrehoztuk a Honvédelmi Sportszövetséget, elindítottuk a kadétprogramot a fiatalok számára, mindemellett a katonák új, modern egyéni felszerelést kaptak, és elindult a haderőfejlesztés is. Nagy a valószínűsége továbbá annak is, hogy 2024-re a GDP két százalékát fordítsuk védelmi kiadásokra. Meg kell erősíteni a honvédséget, a honvédelmi alap létrehozása pedig szükségszerű.

Vargha Tamás, a honvédelmi tárca államtitkára célnak nevezte, hogy megőrizzék az ország békéjét és biztonságát. Azt is leszögezte, a kormány nem engedi, hogy az emberekkel fizettessék meg a háború árát.

Az elhúzódó háborús helyzet miatt létrehozott rezsivédelmi és honvédelmi alapokba azoknak a szektoroknak kell különadót fizetniük, amelyek extraprofitra tesznek szert - érvelt. Ezeknek az alapoknak a fő célja, hogy meg tudják védeni az embereket az energiaárak emelkedésétől és biztosítani lehessen a haderőfejlesztést – szögezte le.

Nincsen erős ország erős hadsereg nélkül – összegezte véleményét.

 

Forrás: magyarnemzet.hu