2022. jún. 14.

A család adja meg a lehetőséget arra, hogy a társadalom emberibbé váljon, éppen ezért Nyugat-Európa tévedésben van, mivel inkább a migrációt támogatja a családok és a gyermekvállalás helyett. A magyar kormány ezzel szemben jövőre tovább bővíti a családtámogatási rendszert, 2023-ban 450 milliárd forinttal bővül a családok támogatása. Folytatódik továbbá a gyermekétkeztetés és a gyermekvállalás támogatása, valamint az otthonteremtési program is, ezeknek az intézkedéseknek az a célja, hogy a családok sorsát könnyebbé és jobbá tegyük.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára azt hangsúlyozta, hogy tárcája olyan értékalapú fejlesztésekben gondolkodik, amelyek az elődök hagyatékára építenek. A család-, gyermek- és ifjúságpolitika célja továbbra is az, hogy a társadalom képes legyen az önfenntartásra. Kiemelte továbbá, hogy a jövő évi költségvetés 3225 milliárd forintnyi forrást fog családtámogatásra biztosítani, ami a 2010-es év támogatási összegeinek három és félszerese.

Azt is leszögezte, hogy az otthonteremtési programra 490 milliárd forint áll majd rendelkezésre, míg az első házasok kedvezménye és a járulékkedvezmény 370 milliárd forint lesz 2023-ban. Vitályos Eszter megemlítette továbbá, hogy a támogatásoknak köszönhetően 2011-től a jövő év végéig 3620 milliárd forint marad a magyar családoknál, mindemellett a gyermekétkeztetésre fordítandó támogatások összege csaknem 100 milliárd forintra fog emelkedni.

Forrás: magyarnemzet.hu