2021. aug. 11.
Agrár Egyetem

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektorával közösen cáfolta meg Simicskó István azt a baloldali politikusok által is terjesztett álhírt, miszerint bezárnák az intézmény Villányi úti campusát.

Beindult a baloldali álhírgyár, most épp Újbudát vette célba! – fogalmazott a Facebookon közzétett videójában Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakciójának vezetője, Újbuda országgyűlési képviselője. A politikus azért tette közzé bejegyzését, mert baloldali politikusok a Narancs.hu cikke alapján azt állították, felszámolják a Villányi úton a Budai Arborétumot. Simicskó István szerint a képviselői indulásért egymást folyamatosan gáncsoló Gy. Németh Erzsébet (DK) és Orosz Anna (Momentum) a baloldali lakájmédiával karöltve azzal riogatja az embereket, hogy az egykori Kertészeti Egyetem Villányi úti épületének, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem budai campusát a kormány eladja és bezárja. Ez hazugság! − húzta alá a politikus.

A KDNP képviselője azt mondta, szomorú, hogy Újbuda polgármestere, László Imre is asszisztál ehhez az álhíreszteléshez, amely viszont tisztéhez és az általa képviselt újbudaiak százezreihez is méltatlan. A Narancs.hu cikke szerint 2025-ig el kell költöznie a campusnak, bár nem jelölték meg, mire alapozva állítják ezt. A cikkben foglaltakra alapozva tett közzé bejegyzést a közösségi médiában a baloldali előválasztáson az újbudai képviselő-jelöltségért induló két jelölt is. A DK-s Gy. Németh Erzsébet azt írta: „Sajtóinformációk szerint Orbánék ismét aljas lenyúlásra készülnek. A volt – és évekkel ezelőtt a Fidesz által szintén bedarált – Kertészeti Egyetem Villányi úti campusának részét képező, a közönség számára eddig nyitott, szabadon látogatható arborétumot is elvennék az emberektől, lenyúlnák” – fogalmazott a baloldali politikus. Orosz Anna, a Momentum jelöltje is igaznak fogadta el a baloldali lap információit, és Cseh Katalinnal közösen videót tett közzé az ügyről a Facebookon. Bejegyzésében Orosz Anna úgy fogalmazott: „Megmentjük a Budai Arborétumot a fideszes ingatlanberuházástól!”

A baloldali sajtóban megjelent álhírre alapozott politikai kommunikáció tartalmát a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora is cáfolta. Simicskó István videójában Gyuricza Csaba kijelentette: – Szó sincs arról, hogy szándékunkban állna a budai campus területén lévő arborétumot fölszámolni, megszüntetni.
Hozzátette azt is, hogy nagyon komoly fejlesztési koncepciók megvalósításán dolgoznak.

(forrás: magyarnemzet.hu)