2023. jan. 24.

A magyar kultúra napja alkalmából minden évben újbudai művészeket keresek fel. Idén egy régóta a kerületben élő és alkotó művészházaspárt látogattam meg, akik Magyarországon és külföldön is sikereket értek el.

Kelecsényi Csilla Ferenczy Noémi-díjas textil és képzőművész, aki a Magyar Iparművészeti Főiskolán végzett gobelin szakon. Több évtizede oktat, jelenleg az Óbudai Egyetem professzora. Alkotásait egyéni és csoportos kiállításokon hazánkban és külföldön is megtekinthetjük.

Somogyi Pál Ferenczy Noémi-díjas építész és belsőépítész, akinek munkássága minden kétséget kizáróan elismerésre méltó, hiszen művészetével vitathatatlanul hozzájárul a magyar kultúra gazdagításához. Érdemes művész, 2000 óta a Magyar Belsőépítészek Egyesületének tagja, 2011 óta a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, 2015 óta pedig a Nemzeti Kulturális Alap Építőművészet Kollégium kuratóriumi, valamint a Magyar Építész Kamara Belsőépítész Szakosztályának vezetőségi tagja.

A művészetnek lélekmegtartó ereje van mai rohanó világunkban, hiszen segít önmagunk megismerésében és identitásunk megőrzésében, éppen ezért is fontos, hogy kiemelt figyelemmel kövessük az Újbudán élő művészek munkásságát.