2021. ápr. 22.

A Honvédelmi Sportszövetség törekvése, hogy az új tudással és képességekkel rendelkező fiatalokat is megnyerjük a haza ügyének, sőt lehetőséget biztosítsunk ezen képességek fejlesztésére. Megannyi újszerű feladatot és lehetőséget rejt a virtuális tér, ez a verseny is rendkívül hasznos volt: a fiataloknak harcászati, taktikai játékra  volt lehetőségük, modern eszközök, körülmények között, csapatban küzdhettek.

A budapesti Gamerland-ben megrendezett offline döntőn két napon át küzdöttek kadét és profi kategóriában a csapatok a végső győzelemért.

A megnyitó ünnepségen Dr. Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára és a Dr. Balázs Péter a Nemzeti Gaming és Esport Szövetség elnöke köszöntötte a versenyzőket.

A XXI. század a kihívások évszázada, ennek okán is érdemes minél nyitottabbnak lennünk az informatika felé, hiszen a technikai eszközök sora és a negyedik generációs képességek egyre fontosabbak hazánk védelmi képességében.

Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok a Digital Warriors arról szólt, hogy a CS:GO versenye egyfelől játék, másrészt annál sokkal több. Csapatmunka. Ennek köszönhető már az is, hogy ez a verseny létrejöhetett. Partner volt benne a Honvédelmi Minisztérium, a Honvédelmi Sportszövetség, a Szakági Szövetség, kadétok, katonák és megannyi lelkes szervező. „Ezúton mondok köszönetet, hogy e téren is mindenki azért dolgozik, hogy a honvédelmi nevelés, a honvédelem, mint eszme a legszélesebb körben váljon ismerté.” mondta a humánpolitikáért felelős államtitkár. Kívánom, hogy ezen képességekkel együtt, a fiatalok megismerjék, sőt magukénak vallják a honvédség azon hagyományos értékeit is, amit a magyar katonák történelmünk során képviseltek.

Dr. Balázs Péter, a Nemzeti Gaming és Esport Szövetség elnöke, gratulált a Honvédelmi Sportszövetségnek, mert úgy látja: bátran egy új és izgalmas útra lépett, miután elhatározta, hogy nyit az E sport irányába és megrendezi a Digital Warriors versenyét. Az elnök úr aláhúzta, nagy öröm számukra, hogy a HS és a HM érzékeli, látja az E sport világában rejlő potenciát. „Köszönöm, hogy stratégiai partnerek lehetünk és persze bízom abban, hogy a jövőben további együttműködésünk által újabb versenyeket szervezhetünk -mondta Dr. Balázs Péter a Nemzeti Gaming és Esport Szövetség elnöke.

A HS első CS:GO bajnokságának döntőjébe a kadétok csapatai Kaposvárról, Szekszárdról, Kecskemétről és Újpestről érkeztek. A versenyek során két kategóriában, a profik és a kadétok legkiválóbb játékosait láthattuk. A profik 1 millió forint összdíjazásban, a kadétok 500.000 Ft. értékű eszközvásárlásra fordítható jutalomban részesültek. Négy-négy csapat, a kadétok 24 és a profik 48 együttesének a legjobbjai.

Rendkívül izgalmas mérkőzéseket követően kialakult végeredmény az alábbi:
Kadét kategória:
1. Eötvös Kadét – Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium
2. Ady Kadét – Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma-ismerősök
3. Gáspár Kadét – Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum
4. Late Movement – Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium
Profi kategória:
1. Budapest Five
2. Békéscsabai E-sport Egyesület
3. Lenovo Honvéd Esport Akadémia és ex-Éden