2021. jún. 03.

Újbudán is folytatja a baloldal a 2010 előtt megkezdett hagyományt, és kiárusítva a kerület vagyonát kívánnak minél több forráshoz jutni. Erre a sorsa ítélték az Albertfalvi Piacot, a Gellért-hegyen álló, volt habilitációs központ épületét és sajnos még számtalan jelentős ingatlant és területet. Az elmúlt hetekben Újbuda Önkormányzata soha nem látott ingatlankiárusításba kezdett, amely több milliárd forintos vagyon eladásával járhat, a bevételt pedig akár a jövő évi választási kampányára is fordíthatja az ellenzéki vezetés.

Mint megírtuk, az elmúlt hetekben Újbuda önkormányzata soha nem látott ingatlankiárusításba kezdett, amely több milliárd forintos vagyon eladásával járhat, a bevételt akár a jövő évi választások kampányára is fordíthatja az ellenzéki vezetésű kerület.

A hatalmas médiavisszhang hatására kibontakozó civil ellenállás miatt úgy tűnik, hogy a XI. kerületi önkormányzat egy iskola egyetlen kertjeként funkcionáló terület eladástól elállhat. Egy olyan ősfás, zöld saroktelket érintene az értékesítés, ahol az ott élők parkot szeretnének létesíteni.

A meghirdetett ingatlanok között találunk egy csaknem százéves, impozáns villát a Gellért-hegy oldalában, ahol fogyatékosok nappali ellátása is zajlott korábban, majd kulturális célokra akarta hasznosítani a 2019 előtti, fideszes kerületvezetés. Az értékesítésre kijelölt ingatlanok listáján találjuk az albertfalvai termelői piacot, amelynek külső utcafrontján kéttucatnyian bérelnek üzlethelyiségeket, és saját költségen pofozták őket helyre.

Minden bizonnyal menniük kell, ahogy az Andor utca 60. alatti ipartelep bérlőinek is – ezt az ingatlant úgy adja el a kerület, hogy egyébként több tíz millió forint nyereséget termelt évről évre az önkormányzatnak. Nem csupán néhány értékes ingatlant értékesítenek, a Bennfentes weboldal részletesen bemutatja azokat a különleges adottságú telkeket, ingatlanokat, amelyektől megszabadulna a DK-s vezetés.

„A baloldali politikusok még a járvány legnehezebb óráiban sem segítették a védekezést” – kommentálta az ügyet lapunknak Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője. „Láthatjuk, hogy az ország újraindítása során is csak a saját politikai érdekeikkel törődnek. Javában készülnek a jövő évi választásokra, miközben a magyar emberek érdeke azt kívánná, hogy terheiket csökkentve és támogatva a pandémia által érintett szektorokat, közösen átsegítsük Magyarországot a mögöttünk álló időszakon.

A kormány ezen dolgozik, eközben a baloldali önkormányzatok többek között ingatlaneladási ámokfutásba kezdtek. Újbudán is folytatják a 2010 előtt megkezdett hagyományt, és kiárusítva a kerület vagyonát kívánnak minél több forráshoz jutni. Erre a sorsa ítélték az Albertfalvi Piacot, a Gellért-hegyen álló, volt habilitációs központ épületét és sajnos még számtalan jelentős ingatlant és területet.

Az alaptalan indokolások mögé nézve sajnos felmerül a kérdés – hiszen a Fidesz-KDNP vezetése alatt működő településeken nem láthatunk ilyet meggondolatlan lépéseket –, hogy vajon országos politikai érdekek, esetleg a jövő évi választás áll az eladások hátterében. Sajnos, megnyugtató választ nem kapunk a kérdésekre.”

(forrás: magyarhirlap.hu)