2021. júl. 15.

Mindig fontos, hogy az emberekkel konzultáljunk, legyen szó gazdasági, családtámogatási, az ország biztonságát érintő kérdésekben. Az Orbán-kormányra mindig is jellemző volt, hogy bevonja az embereket a döntés előkészítésébe, persze a kormánynak kell vállalnia a döntés felelősséget, de erre képes és ezt meg is mutatta, vagyis a kormányzó képesség a Fidesz-KDNP-nél egyértelműen megvan – hívta fel rá a figyelmet Simicskó István Magyarország élőben című műsorunk hétfői adásában.

A KDNP frakcióvezetője a most induló nemzeti konzultáció kapcsán elmondta, megkérdezni az emberek véleményét és azt figyelembe is venni a döntéseknél, az az igazi demokrácia.

A XXI. század a kihívások évszázada, a biztonságpolitikában három kategóriát különítünk el, kihívások, kockázatok és veszélyek, ha pedig nem kezeljük a kihívásokat, akkor veszélyekké tudnak válni – mondta el Simicskó István. A kereszténydemokrata politikus szerint most, ezekben az időkben különösen fontos megkérdezni az állampolgárokat, hogy miként is látják az újraindítás lépéseit.

Emlékeztetett, ha Orbán Viktor kormányfő elmegy Brüsszelbe, akkor ott a magyar emberek véleményét képviseli, a magyarokat pedig ezért kérdezik meg, hogy tudják: például a migrációval kapcsolatban megváltozott-e az álláspont, vagy sem.

A teljes beszélgetés az alábbi linken érhető el: