2021. júl. 15.

Az olimpia a legnagyobb csata, egy békés ütközet, egy olyan megmérettetés, amelyben minden sportoló a legjobbat próbálja magából kihozni. Ezekhez az ütközetekhez kívánok sok sikert és eredményes helytállást! Az én hivatali időmben indult újra a Sportszázad, jó látni, hogy az olimpián ennyi honvéd fogja képviselni Magyarországot és a Magyar Honvédséget. Hajrá magyarok!

Az olimpiák története során eddig már 123 katonasportoló képviselte hazánkat a legrangosabb nemzetközi megmérettetésen.

 

A koronavírus-járvány miatt idén nyárra halasztott XXXII. Nyári Olimpiai Játékokon és a XVI. Nyári Paralimpiai játékok során több versenyszámban is katonasportolók és a Budapesti Honvéd Sportegyesület versenyzői állnak rajthoz, hazánk zászlaja alatt.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter köszönetet mondott a sportolóknak, illetve a BHSE edzőinek és szakembereinek az eredményes felkészülésért, valamint gratulált az olimpiai kvóta megszerzéséhez. „Köszönet illeti önöket azért is, hogy a felkészülés mellett ott voltak és segítették az ország lakosságát a pandémia alatt. Részt vettek a határzárási feladatokban, ott voltak a kórházakban és példamutató módon bizonyították, hogy ha az ország bajban van, ha az országnak szüksége van önökre, akkor nem csak a sporteredményekkel tudják szolgálni Magyarországot és a magyar emberek érdekeit. Mutassanak példát a küzdeni akarásból, az elszántságból. Mutassanak példát a bajtársiasságból, amit a katonáktól elvárunk” – mondta.

„Egy olyan csatába indultok, amely egy önmagatokban lévő csata is. Önmagatok belső gyengeségeink, fáradtságainak leküzdéséből áll és természetesen az ellenfeleket is le kell győzni” – fogalmazott dr. Simicskó István. Mint mondta: az olimpia a legnagyobb csata, egy békés ütközet, egy olyan megmérettetés, amelyben minden sportoló a legjobbat próbálja magából kihozni. A Honvédelmi Sportszövetség elnöke ezekhez az ütközetekhez kívánt sok sikert és eredményes helytállást.

A katonasportolók és a BHSE sportolóinak üzenetét Siklósi Gergely őrmester tolmácsolta. Az őrmester beszédében a sport és a katonai hivatás között vont párhuzamot: „az élsport és a katonaság, hasonló értékeket képvisel: fontos a kitartás, a fegyelem és a hazaszeretet.”

„Büszkeséggel tölt el, hogy a Magyar Honvédség állományában szolgálhatok és a Budapesti Honvéd Sportegyesületben sportolhatunk. Tudom, hogy van mögöttem két kiváló szervezet, amelyre számíthatok és ők is viszont számíthatnak rám” – hangsúlyozta a BHSE világbajnok párbajtőrvívója.

A Tokióba induló katonasportolók útba indító ünnepségén mások mellett jelen volt Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának megbízott helyettese, Szabó István honvédelmi államtitkár, valamint Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Transzformációs Parancsnokság parancsnoka.

(forrás: honvedelmisport.hu)