2021. aug. 26.
Honvédelmi tábor

32 kadét és 10 mentor részvételével került megrendezésre a Honvédelmi Túlélő Tábor Nagybarcán.

Örömmel látom, hogy évről-évre egyre több ilyen eseményt tudunk támogatni a Honvédelmi Sportszövetséggel országszerte. Egy újabb sikeres honvédelmi tábor, amin szívesen vesznek részt a fiatalok, olyan képességeket sajátítanak el, melyek segítségével könnyebben boldogulhatnak az életben.

A MH. 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi ezred és a Magyar Tartalékosok Szövetsége által szervezett 5 napos táborban remek programokkal várták a fiatalokat.

A táborlakók -többek között- paintball, lézerharc foglalkozásokon vettek részt, amit fegyverbemutató és toborzás követett. Baráth Zoltán vezetésével és a Bükki Nemzeti park munkatársaival erdei túrán is részt vehettek a fiatalok, de a honvédelmi tábor alatt a gyakorlatban volt alkalmuk megismerkedni a túlélési technikákkal, a fegyver nélküli kézitusával, a térkép és tájoló szakszerű használatával, sőt a csapdaépítés technikáival is.

A szerdai napot egy éjszaki „bátorságpróba” túra zárta, míg az utolsó napon akadálypályás terepfutáson mérték össze a résztvevők a tudásukat. Csütörtök délelőtt ügyességi versenyekre, csapatépítő játékokra került sor, míg a délutánt a lövészet, a gyakorló gránát dobás, majd alaki foglalkozás zárta.A táborban harminckét fiatal ismerkedett meg a katonai élet mindennapjaival és sajátíthatta el a katonaélet alapjait.
(forrás: honvedelmisport.hu)