2021. okt. 21.
Olimpikonok köszöntése

A Budapesti Honvéd Sportegyesület elnöksége ünnepélyes keretek között köszöntötte a Tokióban megrendezett XXXII. nyári olimpiai és paralimpiai játékokon eredményesen szerepelt sportolóit és azok edzőit.

A Dózsa György úti székházban megtartott eseményen Gergely Istvánnal, az egyesület ügyvezető elnökével nyújtottam át a sportolóknak, edzőiknek és a szakosztály-vezetőknek az elismerő okleveleket és a klub ajándékait. A tokiói olimpián 12 versenyzővel szerepelt klubunk, a több mint két hetes eseményről Milák Kristóf, Csipes Tamara és Lőrincz Tamás diadalának köszönhetően 3 arany-, Siklósi Gergely, Milák Kristóf, Csipes Tamara és Lőrincz Viktor révén négy ezüst-, míg Hosnyánszky Norbert munkája eredményeként egy bronzéremmel, valamint több pontszerző hellyel tértek haza legjobbjaink, a paralimpián induló három sportolónk közül a parakajakos Kiss Péter Pál arany-, a parasportlövő Dávid Kriszta bronzérmet szerzett. Az olimpiai pontokat tekintve a Tokióban érintett hetven magyar klub közül a legeredményesebb a Honvéd lett, amely a magyar olimpiai csapathoz hasonlóan az elmúlt három évtized legsikeresebb szereplését nyújtotta.

A kimagasló eredmények a Honvéd-család méltó összefogásának is köszönhető. Ilyen olimpia szereplés után jelentősen megugrik a sportolni vágyó fiatalok száma. Magyarországon ráadásul a sport iránti érdeklődés, a sport szeretete afféle közös nyelv, még akkor is, ha valaki nem sportol. Az ünnepi eseményen elsőként az egyesület pontszerzőit és edzőit díjazták, elismerést vehetett át az olimpiai ezüstérmes párbajtőröző, Siklósi Gergely, a szintén ezüstérmes birkózó, Lőrincz Viktor, bronzérmes vízilabdázónk, Hosnyánszky Norbert, valamint a kajakos Medveczky Erika (4. hely), az öttusázó Marosi Ádám (6.), a tőröző Kondricz Kata (csapat 7., egyéni 29.), a dzsúdós Karakas Hedvig (17.), akadályfutónk, Tóth Lili Anna (18.), a gyalogló Venyercsán Bence (20.), a paralimpián bronzérmes parasportlövő Dávid Kriszta, a hatodik helyezett parakenus, Juhász Tamás és egyesületünk fizikoterapeutája, Klenyán Tamás is.

Ezt követően a székház aulájában olimpiai bajnokaink, Milák Kristóf, Csipes Tamara, a századosi előléptetését a helyszínen ünneplő Lőrincz Tamás és első paralimpiai aranyérmesünk, Kiss Péter Pál közösen leplezték le az olimpiai bajnokok nevét viselő márványtáblát, amelyen 52 honvédos sportoló 69 aranyérme található. Az ünnepséget – amelyen megjelent Hernády Balázs, a miniszterelnöki kormányiroda titkárságvezetője, dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere, Bozó Tibor vezérőrnagy MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Krizsán Szabolcs, a Sportszázad vezetője, valamint Kunszt Gábor, egyesületünk örökös, tiszteletbeli elnöke is – a vízilabdázóként már a márványtáblán szereplő ügyvezető klubelnök, Gergely István szavai zárták, aki hangsúlyozta: nemcsak a márványtáblára került nevek az egyesület hősei, hanem azok is, akik munkájukkal, szakértelmükkel, támogatásukkal ezen a hosszú úton, a kezdeti lépésektől egészen a végkifejletig segítették ezekhez a sikerekhez a sportolókat, és rajtuk keresztül közvetve a BHSE-t.

Ami idén történt azt megünnepeljük és el is tesszük a helyére, hiszen kezdetét veszi az új olimpiai ciklus. Mindenki feláll a rajtvonalra, ismét ugyanonnan indulunk el és újra önmagunkat kell legyőznünk ahhoz, hogy három év múlva, Párizs után újra együtt tudjuk örülni a márványtábla-avatónak.

Az ünnepségen részt vett a Budapesti Honvéd Sportegyesület majdnem teljes elnöksége: dr. Grósz Andor, Győr Béla, Gyulay Zsolt, Guczoghy György, Holopné Schramek Kornélia, Kosztolánczy György, dr. Vidoven Árpád, Kovács Katalin, Tari István és Stommer Pál is.

(Forrás: honved.hu)