2022. jan. 27.
Simicskó István

Mi nem azért akarjuk a kormányzást folytatni, mert a hatalom bűvölete éltet bennünket, hanem azért, mert van egy küldetésünk, amely nem más, mint Magyarország. Szeretnénk szolgálni a hazát, és a magyarokat.

Április 3-án nemcsak országgyűlési választást, hanem népszavazást is tartanak a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban. Mi lehet a voksok igazi jelentősége?
Választási kampányok időszakában gyakran elhangzik az, hogy sorsdöntő választás előtt áll az ország. Most valóban az a helyzet, hogy a rendszerváltás óta a legfontosabb választás előtt állunk. Valóban Magyarország jövőjéről kell dönteni, hogy folytatódjon-e a 2010-ben megkezdett, nemzeti-konzervatív és kereszténydemokrata értékeket támogató politika, vagy a hazánk a balliberális és globalista ideológiák színtere lesz. Ráadásul most nemcsak a következő négy év kormányáról döntünk, hanem a gyermekeink jövőjéről is.

Látható, hogy nemzetközi szinten óriási erők mozdulnak meg, hogy a baloldali politikai pártok alakíthassanak kormányt.
Igen, ennek számos oka van, és biztosak lehetünk abban, hogy ők nem Magyarország szuverenitását akarják erősíteni. Láthattuk több témában össztűz alatt tartották a magyar kormányt, amikor a magyarok érdeke mellett foglalt állást. A támadás nem véletlen, hiszen ma gyakorlatilag Magyarország és Lengyelország az a két európai uniós tagállam, amely a keresztény, nemzeti értékek mellett kiáll a kormányzási gyakorlatukban. Egyfajta világítótornyok vagyunk, a hagyományos értékek vállalása mellett mutatunk utat a spirituális válságban lévő Európának. Mindez sok balliberális politikai erőnek nem tetszik ezért eltökélték, hogy a fényünket igyekeznek elsötétíteni. Minden befolyásolás ellenére az igazi választás azonban a választók kezében van. Mi készek vagyunk folytatni mindazokat a harcokat, melyeket az elmúlt években megvívtunk a magyar emberekért.

Tizenkét éve kormányoznak, nem fáradtak el?
Egy politikus életében nagy megtiszteltetés, hogyha ennyi ideje megszakítás nélkül kormányozhat és tehet valamit azokért az emberekért, akiket képvisel. Ebben nem lehet elfáradni, ezt muszáj csinálni. Erre kaptuk a felhatalmazásunkat. A képviselőtársaimon sem látom, hogy megfáradtak volna, azt viszont igen, hogy Magyarország jövőjéért és az itt élőkért tenni akarnak. Amikor egy politikus a közéleti pályára lép, akkor felelősséget vállal annak érdekében, hogy a gyermekeinknek egy biztos jövőt tudjon fölvázolni. Mi nem azért akarjuk a kormányzást folytatni, mert a hatalom bűvölete éltet bennünket, hanem azért, mert van egy küldetésünk, amely nem más, mint Magyarország. Szeretnénk szolgálni a hazát és a magyarokat. Természetesen azt is tudjuk, hogy semmi sincsen vég nélkül. Egyszer eljön az idő, amikor átadjuk a zászlót másoknak. Bízunk benne, hogy azonos értékrendű politikusok kezébe adhatjuk majd, akik folytatják mindazt, amit elkezdtünk. Akik majd tovább viszik azoknak az értékek és érdekek megvédését, melyekért mi is hadba vonulunk. Magyarország szuverenitásáról és gyermekeink védelméről szól most ez a két választás áprilisban. Ebben a csatában megpihenni, könnyelműsködni nem lehet, mert akkor annak beláthatatlan következményei lennének.

Mi történne, ha mégis a baloldali szivárványkoalíció alakíthatna kormányt?
Elég sokan emlékezhetnek arra, hogy mi minden történt a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette kormányok alatt. Emlékszünk a megszorításokra, a gazdasági válság helytelen kezelésére, a devizahitelesek csapdájára, és végső soron arra, hogy minden nehézségben magukra hagyták az embereket. Nekünk az elmúlt tizenkét évben sikerült rendet tenni a gazdaságban, több, mint egy millió munkahely jött létre az elmúlt tizenkét évben, valamint sok tízezer magyar család került ki az adósságcsapdából. Tettük mindezt úgy, hogy a felgyorsult, változásokkal teli világban megoldásokat kellett találni számos kihívásra, így a migránsválságra vagy éppen egy világjárványra. Úgy gondolom, hogy a magyar emberek érezhetik, hogy velük vagyunk, értük dolgozunk.

Milyen kampányra számíthatunk?
A választási kampány már mind a két oldalon elkezdődött. A baloldali pártok tizenkét éve ellenzékben vannak, ezért valószínűleg minden eszközt be fognak vetni a kampányban, hogy lejárassák a jobboldali képviselőket. Vannak új módszerek, elemek a kampányokban, amelyek elsősorban a technológiai változásnak köszönhetők. Láthatjuk, ahogy a közösségi média egyre jobban betör az életünkbe, úgy kerülnek egyre inkább előtérbe a sok esetben kezelhetetlen fake newsok és a deep fake-ek. A józanságunkat kampányidőszakban különösképpen nem szabad elveszítenünk. Vigyázni kell, mert ilyenkor sokak amúgy is túlérzékenyek, indulatosak. A feszültség, a harag sosem lehet jó tanácsadó, kiváltképpen egy választáson. Sehol sem szabad teret engedni a gyűlöletnek. Demokráciában élünk, több párt közül lehet választani, el kell fogadni a másik ember döntését, még akkor is, ha nem értünk velük egyet. Mi ismerjük önmagunkat, tudjuk, hogy mire vagyunk képesek. Jó esélyekkel indulunk a választási csatába, képesek vagyunk a győzelemre, és megmutatni, hogy Magyarország előre megy, nem hátra.

Az elmúlt tizenkét év legfontosabb társadalmi programjai a családtámogatáshoz köthetők, amelyek jelenleg az év végéig érhetők el. Várható a folytatás?
A Fidesz–KDNP-kormányzás egyik sarokköve a család, így annak megerősítése nem lehet kérdéses. A meglévő családtámogatási programok fenntartása, szélesítése, erősítése kötelességünk. Biztos vagyok benne, hogy ezek a programok folytatódni fognak. Számunkra nem a bevándorlók, hanem a magyar családok jelentik a magyar nemzet jövőjét, így a gyermekvállalást – és azokat elősegítő programokat – mindenképpen folytatni kell. Magyarország ugyanis csak így lehet a jövőben is erős állam.

(Forrás: vasarnap.hu)