2022. máj. 27.

A Honvédelmi Sportszövetség elnökeként a jelenlévők mindegyikének gratuláltam, hiszen a kadétok már középiskolás éveik alatt vállaltak egy speciális képzést, mely által külön kompetenciákat nyertek. Számos nemzetközi felmérés arról árulkodik, hogy jobban megállják az életben a helyüket, akik hasonló képzésen átestek, hiszen a fegyelmezettség, a kitartás és az akaraterő minden területen segítséget jelent.

Örömmel látom, hogy ez a program, amit még miniszterségem alatt a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő fejlesztési program részeként elindítottunk ilyen sikeres és, hogy ilyen sok fiatal vesz részt a versenyeinken. A célunk egyedülálló sportmozgalmat felépíteni, illetve az is, hogy előbb minden megyében, majd később minden járásban honvédelmi sportközpont épüljön. A jövőben minél több lehetőséget szeretnénk adni a fiataloknak a katonai sportok kipróbálására és a haza védelmének szolgálatára. Ez mindannyiunk számára nemzeti ügy azért, hogy biztonságban élhessenek szeretteink és honfitársaink. Az eredményhirdetést követően Torma Andreával Bánk polgármesterével, valamint Almási László alezredessel adtuk át a verseny legjobbjainak járó díjakat.

A Honvédelmi Sportszövetség és a Magyarországi Running Warriors együttműködésének köszönhetően már második alkalommal került megrendezésre a Honvéd Kadét Akadályfutó Verseny 2022. május 27-én Bánkon. A versenyen a Honvéd Kadét Programban résztvevő intézmények kadétjai mérkőztek meg egymással. Ez a küzdelem volt a Honvéd Kadét Kupa utolsó állomása.

Tavaly 260 kadét mérettette meg magát, idén ez a szám 35 intézmény részvételével közel a duplájára nőtt.

Változatos feladatok mellett, több mint 20 természetes és telepített akadály került kialakításra a közel 4 km-es versenytávon. A telepített akadályok között volt gránáthajítás, lézerfegyveres lövészet, de a gyűrűs átlengő és a palánk akadályok is tovább nehezítették a küzdelmet.  A helyszín kínálta a természet adta ügyességi és erőpróbák kialakításának lehetőségét. A szervezők a hegyoldalban és a patak partján is éltek ezzel a lehetőséggel. A függőhidak, a szintkülönbség és a vízi akadályok egyrészt nehezítették, ugyanakkor érdekesebbé tették a fiatalok versenyét. Bár nem volt könnyű a feladatok teljesítése, biztosan megérte, mivel egy élményekben gazdag és sportos napot tölthettek együtt a résztvevők Bánkon.

Az akadályok leküzdésének idejét figyelembe véve és a feladatok végrehajtása közben szerzett hibapontokat összegezve értékeltük a versenyzők teljesítményét.

A versenyeket követően a következő kadétok és csapatok állhattak a dobogóra:

Leány:

  1. Páhoki Sarolta – Eötvös Loránd Műszaki Technikum
  2. Horváth Csilla – Szemere Bertalan Technikum
  3. Kovács Villő – Weiss Manfréd Technikum

 

Fiú:

  1. Marton Tamás – Tomori Pál Katolikus Gimnázium
  2. Kovács Máté – Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium
  3. Kiss Péter – Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium

 

Intézmény:

  1. Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium
  2. Kempelen Középiskola és Kollégium Komárom
  3. Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum

 

Forrás: honvedelmisport.hu