2022. máj. 30.

Úgy gondolom, hogy a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő fejlesztési program részeként, még 2017-ben létrehozott Honvédelmi Sportszövetség munkájával közel 30 éves hiányt pótlunk. Lehetőséget adunk az ifjúságnak a technikai és katonai sportok kipróbálására, önismeretük fejlesztésére és arra is, hogy ha kell, egymáson és szülőföldjükön is tudjanak segíteni. Mindezek mellett a szellemi vetélkedők során a fiatalok játszva bővíthetik honismereti tudásukat. A versenysorozat további céljai között szerepel a közösségi szerepvállalás erősítése, illetve a fiatalok képzettségének és felkészültségének a fokozása. Ezt természetesen kitartó tanulással és edzéssel lehet elérni.

Hamarosan Székesfehérváron is megkezdődik a honvédelmi sportközpont építése, éppen ezért bízom abban, hogy minél több fiatal fog élni az új sportkomplexum kínálta lehetőségekkel.

Jelenlétével az eseményt megtisztelte Dr. Nébald György a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke, Baloghné Szűcs Klára a Székesfehérvári Tankerületi Központ szakmai vezetője, Laczkó Gábor a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola intézményvezetője és Perjés András a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola honvédelmi szakkörének elnöke.

Az eseményen résztvevő csapatok a díjátadás során értékes sportszervásárlási utalványt kaptak jutalmul, a verseny végeredménye pedig a következőképpen alakult:

  1. Batthyány Lajos Általános Iskola
  2. Székesfehérvári Németh László Általános Iskola
  3. Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola
  4. Hétvezér Általános Iskola
  5. Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
  6. Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola
  7. Sárszentmihályi Zichy Jenő Általános Iskola
  8. Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Forrás: honvedelmisport.hu