2023. júl. 29.

A Honvédelmi Sportszövetséget 2017-ben hoztuk létre azzal a céllal, hogy megszólítsuk a fiatalokat, és a honvédelmi táborokon keresztül minél több lehetőséget adjunk nekik önmaguk megismerésére, valamint a képességeik fejlesztésére. 2017-ben indítottuk útjára a kadétprogramot is, ami egy rendkívüli sikertörténet, mivel akkor mindössze három középiskola jelentkezett a programba, mára viszont 135 iskolával van szerződése a Magyar Honvédségnek. 

 

Óriási eredmény, hogy 7200 kadétunk van, akiknek különböző versenyeket szoktunk szervezni. Ezeket a fiatalok nagyon szeretik. A szolnoki táborban egyszerre húsz fiatal vesz részt, akik először elméleti képzésben részesülnek, majd megtanulják az ejtőernyős ugrást. A Honvédelmi Sportszövetség hat új, modern és biztonságos ejtőernyős-felszerelést bocsátott a kadétok képzését végző szolnoki ejtőernyős egyesület rendelkezésére. A fiatalok nagyon lelkesek és fegyelmezettek. Az elméleti vizsgákat már letették és most kezdődnek majd a gyakorlati vizsgák, melynek keretein belül a résztvevők 1000–1200 méterről fognak majd kiugrani ejtőernyővel.

 

Harminc éve nem volt ilyen típusú képzés Magyarországon, sőt honvédelmi táborok sem voltak. Ezt a hiányt kell nekünk bepótolni. Ha a fiatalok számára lehetőséget adunk a táborokban való részvételre és a megfelelő szintű kiképzésre, akkor nem a virtuális világban, hanem a valóságban élik majd a mindennapjaikat.

 

A mai magyar fiatalok semmivel sem rosszabbak, mint a korábbi generációk voltak, és ugyanúgy képesek arra, hogy elsajátítsanak különböző, katonai jellegű tudást. Óriási kaland, egyben utazás is egy fiatal számára a tábor, ahol megismerheti önmagát és legyőzheti félelmeit.

Forrás: magyarnemzet.hu