2023. ápr. 13.

A keresztény világ legnagyobb ünnepe a húsvét, amikor Jézus halálára és feltámadására emlékezünk. Ez az esemény nemcsak a szemtanúk számára volt sorsdöntő, hatása ma is tart és az egész világot átformálta.

A kereszténység tanai merőben új világlátást hoztak az emberiség történelmébe, a személy megismételhetetlen egyediségét, az egyenlőséget és a szolidaritást.

Ebben a hitben és tapasztalatban gyökerező meggyőződésre épült fel az a civilizáció, amely mára életünk elválaszthatatlan része. Ez az alapja a kultúránknak, és ezt ássák alá, akik egy kereszténység nélküli Európa létezésében bíznak. A különböző életellenes ideológiák, a kontroll nélküli migráció azt a biztos hátteret kezdi ki, amely nehéz időkben támaszt jelenthet.

Az ünnepet beárnyékolja a háború

Az ünnepet beárnyékolja, hogy már második éve háború dúl a szomszédos országban, egyre pusztítóbb fegyverekkel, temérdek szenvedéssel, és Európa nagyobbik része nem a békére törekszik, hanem nagyhatalmak játékszere lett.

Mi kereszténydemokraták hitünkből fakadóan a béke mellett állunk, mert csak békében lehet gyarapodni, emberileg kiteljesedni. Minden erőnkkel azért küzdünk, hogy vége legyen az értelmetlen öldöklésnek és nyugodt, boldog életet élhessenek a népek.

 

Forrás: Hirado.hu