2023. nov. 24.

A nemzeti konzultáció egy igazi hungarikum, hiszen csak Magyarországon kérdezik meg az embereket két választás között a fontos ügyekről. 

Rendkívül súlyos a migrációs helyzet a határon. Mindennapossá vált, hogy éles lőfegyverrel, gépkarabéllyal lövöldöznek az embercsempészek. Ilyen körülmények között miként lehet garantálni hazánk biztonságát?

Mindig azt mondtuk, hogy a migráció nem egy néhány hónapos, valamelyik brüsszeli irodából egy tollvonással kezelhető probléma. Lassan tíz éve, hogy a Magyarországra és rajtunk keresztül Európába áramló tömegek megfékezésére felépítettük a határkerítést, de a helyzet még mindig akut, hiszen továbbra is rengetegen próbálnak meg átjutni a védelmünkön. Sőt, olykor egészen drámai atrocitások történnek, s nem túlzás azt mondani, hogy még mindig ostrom alatt állunk. Sajnos fel kell készülnünk rá, hogy ez a probléma még hosszú ­ideig az életünk része lesz. Az ellenőrzés nélkül, más kultúrából Európába érkező tömegek integrálása rendkívül nehéz feladat. Sok konfliktust és veszélyt hordoz magában. Látjuk, hogy a terrorcselekmények száma milyen mértékben növekszik. A nyugati országok retorikájának megváltozásából az is látszik, hogy a migránsoknak szabad utat engedő hozzáállás megbukott, és a nyugati társadalmakba így beférkőző tömegek óriási feszültséget okoznak szinte mindenütt. 

A biztonság garantálása érdekében nagyon helyes döntést hozott a magyar kormány, hogy piros lámpát állított ezen folyamat elé, és a migránsok szétosztására irányuló brüsszeli jogi csűrés-csavarásra is egyértelmű nemet mond. Ez a hozzáállás a mai napig jelentős mértékben hozzájárul a magyar emberek biztonságához.

Mindig azt mondtuk, hogy a ­migrációt nem kezelni kell, hanem meg kell állítani, és a migrációt kiváltó okokat kell megszüntetni. Ahol konfliktusok vannak, ott kell segítséget nyújtani és orvosolni a problémákat, nem pedig azokat Európába importálni. Bizonyos európai országokban már jól látható, hogy szinte visszafordíthatatlan változások következtek be. Brüsszel ebből nem tanult, mivel továbbra is az önfeladás politikáját művelik. A kötelező migránskvóták rendszerével újra bizonyságot tettek arról, hogy nem ismerték fel a veszélyt, és tovább rontanák az Európai Unió tagországainak helyzetét. Rá­adásul a szuverén államok felett hoztak egy olyan döntést, amely a magyar alaptörvénybe ütközik és sérti a nemzeti érdeket. Ez tovább növeli a terrorfenyegetettséget Európában és elősegíti a keresztény civilizáció hanyatlását.

 

A titkosszolgálatok jelentése szerint összefüggés van a migráció és a terrorizmus között. Szükség lehet arra, hogy további eszközökkel erősítse a kormány Magyarország védelmét?

Az elmúlt évek tanulsága, hogy egy erősebb védelmi-biztonsági kultúrát kell kialakítani. A kormány már a kezdetekkor felismerte, hogy a biztonság szavatolása érdekében az ország és az állampolgárok ­képességeit, lehetőségeit is szélesíteni kell. Ez a munka már javában zajlik. Nemcsak a Magyar Honvédség megerősítésével, a védelmi ipar kiépítésével, hanem a polgári védelmi rendszernek is zajlik az újratervezése, és a honvédelmi nevelés útján a fiatalság is megszerezheti a szükséges ismereteket. A biztonság óriási érték, ezért a KDNP frakció­ja támogat mindent, ami erősíti az állampolgárok biztonságát.

 

Számítani lehet arra, hogy a migráció kérdésében ismét erőteljes támadások érik hazánkat Brüsszelből?

Brüsszelnek a nyomásgyakorlása mélyen felháborító, hiszen Magyarország megvédi az Európai Unió külső határait. Eleget teszünk annak a követelménynek, hogy a schengeni határt védeni kell, ám egy fillért sem kapunk a határvédelmi rendszer fenntartására. Eközben a Magyarországnak jogosan járó uniós források sem érkeznek meg, mivel azokat Brüsszel visszatartja.

Miként lehet hazánk szuverenitását megóvni?

A szuverenitás nagy kincs, azt elveszíteni könnyű, visszaszerezni nehéz. Mi azt az elvet valljuk, hogy az EU szuverén államok közössége. Nem azért csatlakoztak az államok az EU-hoz, hogy feladják a saját szuverenitásukat és helyettük egy brüsszeli elit döntse el, hogy mi a helyes. Az az elit, amelyik sem a migránsválságot, sem a pandémiát nem tudta megfelelően kezelni, és a szankciós politikájával felfoghatatlan károkat okozott a saját polgárainak. Vissza kell térni az alapító atyák elveihez és erre kell emlékeztetni a brüsszeli bürokratákat. Az európai keresztény civilizáció válsága alapvetően egy spirituális válság. 

Ha egy társadalom feladja a hitét, amire épült, akkor könnyen összeomolhat, és felválthatja egy másik civilizáció. 

A történelem az élet tanítómestere. Figyelni kell erre és okulni a korábbi civilizációk hanyatlásából. Az Európai Unió megújulását nem az idegen néptömegek betelepítésével, hanem a meglévő tudás, értékek és társadalmak megerősítésével lehet elérni.

A szuverenitásvédelmi törvénnyel véget lehet vetni annak, hogy külföldről finanszírozzanak egy hazai választási kampányt?

Megdöbbentőek voltak azok a jelentések, amiket a szolgálatok bemutattak a parlament nemzetbiztonsági bizottságának. A többpárti demokráciáknak is megvan a sebezhetősége. A pártok azért jönnek létre, hogy megszerezzék a hatalmat és végrehajtsák a programjukat. Az azonban szembemegy a magyar jogszabályokkal, hogy mindezt külföldi pénzügyi beavatkozással tegyék meg. A külső beavatkozásnak a szándéka komoly összegekben realizálódott. Eddig négymilliárd forintos összegről tudunk, amit a baloldal kapott. Azonban a magyar emberek bölcsességének köszönhetően mégis sikerült a Fidesz–KNDP-nek újabb kétharmados választási győzelmet aratnia. 

Az új törvény értelmében akár három év börtönbüntetés is kiszabható annak, aki külföldről fogad el komolyabb összegben kampánytámogatást. 

Körültekintően kell eljárni, és meg kell akadályozni, hogy külső pénzügyi támogatások érkezzenek a dollárbaloldalnak. Akik elfogadnak külföldi pénzeket, azok függő helyzetbe kerülnek, hiszen semmi sincs ingyen. Belegondolni is szörnyű, hogy az országot egy külföldi zsoldban álló társaság vezesse, akiknek elsődleges feladata minden bizonnyal az lenne, hogy biztosítsák a beléjük fektetett pénzek megtérülését.

 

Mi a jelentősége annak, hogy a magyarok két választás között is elmondhatják a véleményüket fontos kérdésekben?

A nemzeti konzultáció egy igazi hungarikum, hiszen csak Magyarországon kérdezik meg az embereket két választás között a fontos ügyekről. A konzultációval a kormány hiteles és aktuális képet kap arról, hogy az állampolgároknak mi a véleményük a nemzeti sorskérdést érintő témákban. Örülök annak, hogy az elmúlt időszakban nagyon sokan éltek ezzel a lehetőséggel. Remélem, hogy most is sokan elmondják a véleményüket, amivel segítik a kormány munkáját. Viharokkal teli világunkban fontos, hogy az emberek érezzék, számít a véleményük.

A jövő év elejétől bevezetik a csok pluszt. Miért fontos ez a lépés?

A január elsején induló csok plusz egy rendkívül kedvezményes, államilag támogatott hitel, ami 15, 30 vagy akár 50 millió forintos összegben is igényelhető, fix háromszázalékos kamattal. Az első gyermek érkezésekor a szülők egy évig szüneteltethetik a hitel törlesztését, a második és minden további baba után pedig 10-10 millió forinttal csökken a hiteltartozás. Az első közös otthon megszerzése nyolcvanmillió forintos, a nagyobb ingatlanba költözés vagy a bővítés 150 millió forintos összeghatárig támogatható. Továbbá a házaspárok húsz- helyett mindössze tízszázalékos önerővel juthatnak hozzá az első közös otthonukhoz. A kedvezményes hitelprogramot az ország egész területén igénybe lehet venni.

Így az ötezer főnél kisebb településeken a házaspárok a csok plusz mellett a falusi csokot is igénybe vehetik.

A jövő évtől a kormány a falusi csok összegét jelentősen, ötven százalékkal megemeli. A babaváró támogatás pedig a harminc év alatti nők számára 10-ről 11 millió forintra emelkedik, ami továbbra is kamatmentes marad. A magyar kormány óriási erőfeszítéseket tesz és jó példát mutat az Európai Unió többi tagországának. A nyugati világban tapasztalható negatív tendenciát, a népesség csökkenését a migrációval próbálják ellensúlyozni, de mi ezt a problémát a családok támogatásával és a gyermekvállalás ösztönzésével akarjuk megoldani. Minden gyermek a Magyarországba vetett hitünket jelenti. Helyes, hogy a kormány bővíti a családtámogatási rendszert, ami nagy segítséget jelent azoknak, akik gyereket nevelnek vagy gyereket akarnak vállalni. A családok jelentik Magyarország jövőjét, mert egy olyan alapsejtet képeznek a magyar társadalomban, amivel erősebbé tudjuk tenni a nemzeti közösségünket. A KDNP bátorítja a kormányt, hogy a jövőben további támogatásokat helyezzen kilátásba.

 

Forrás:magyarnemzet.hu