2019. dec. 12.

Eredményes évet zárt a Honvédelmi Sportszövetség, melynek Küldöttgyűlése
egyhangúlag fogadta el a szervezet 2020-ra tervezett költségvetését, valamint pénzügyi és
szakmai terveit. 

Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke az év során rendezett szakmai konferenciák, iskolai programok, táborok, rendezvények vonatkozásában valamennyi tagszervezet munkájáért köszönetet mondott. A hazafias és honvédelmi nevelés ügyével megbízott kormánybiztos a küldötteket tájékoztatta arról is, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Honvédelmi Minisztériummal együttműködésben elkészült egy tíz évre szóló stratégiai munkaanyag, mely a Nemzeti Alaptantervhez igazított értékalapú képzést ajánl.

A Honvédelmi Sportszövetség elnöke arról is szólt, hogy a hazafias és honvédelmi nevelés ügyében továbbra is cél, hogy minden járásban legyenek Honvédelmi Sportközpontok, amelyeket tervek szerint a Honvédelmi Sportszövetség szakemberei üzemeltetnének. A programok ismertetése során Dr. Simicskó István kormánybiztos említette, számos olyan együttműködési megállapodást kötött a HS, mely az identitás erősítését, a szélesebb bázis építését, az együttes célokat egyaránt és hatékonyan segíti.

A Küldöttgyűlés keretében Dr. Nébald György a HS általános alelnöke részletesen ismertette a költségvetés tervezetét, azt is bemutatva, milyen típusú programokra használták leginkább a támogatásokat a tagszervezetek. Mint kiderült, több mint 140 program valósult meg ez évben, az iskolai programok keretében megszólított gyermekek száma meghaladta a 20.000 főt, de sikeresnek bizonyult az online rendszer bevezetése is. A 2020-as költségvetés főbb sarokpontjait vázolva, a jövő évi tervekről Dr. Nébald György ismertette: továbbra is hangsúlyos a tagszervezetek támogatása, valamint a Honvédelmi Minisztériummal együttműködésben a jövőben is kiemelt forrást biztosítanak a Kadét Programra.

Dr. Simicskó István a Küldöttgyűlés keretében – és a szakmai tagozatok által korábban megküldött ajánlások alapján – elismeréseket adott át. A Honvédelmi Sportszövetségért, az eddigiek során végzett kiemelkedő munkáért megítélt elismerések kapcsán elhangzott, a jó értelemben vett patrióta érzés, áldozatvállalás közösségi érdek, terjesztése misszió és nemzeti megmaradásunk biztosítéka.

Az Általános honvédelmi sportért felelős tagozat vezetőjének javaslata alapján
Bornz emlékplakettben részesült:
Bíró András őrnagy, a Honvéd Ezüst Nyíl Sportegyesület elnöke

Ezüst emlékplakettben részesült:
Szentes László a Honvéd Szondi György Sportegyesület elnöke

A Kadét és tartalékos tagozat vezetőjének javaslata alapján
Bronz emlékplakettben részesült:
Guti István, a Honvéd Sportrepülő Egyesület elnöke
Vitkó Egon, az Ózdi Városi Sportegyesület és a Judo és Lovas Szakosztály elnöke

Ezüst emlékplakettben részesült:
Simon-Jójárt Sándor, a MATASZ Veszprém Megyei Szervezet elnöke

A Technikai sportokért és gépjárművezetésért felelős tagozat vezetőjének ajánlása alapján
Ezüst emlékplakettben részesült:
Baranyai Péter, a Közép-magyarországi Technikai és Tömegspot Klubok Budapesti Szövetségének elnöke
Dr. Fábián Lajos, a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség alelnöke, az MTTOSZ Elnökségi tagja, a HS tagozati választott képviselője

Arany emlékplakettben részesült:
Potos Ilona, a Kőbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek elnöke, az MTTOSZ tagja, valamint a Honvédelmi Sportszövetség tagja

A Lövészet sportágért felelős tagozat vezetőjének javaslata alapján
Bronz emlékplakettben részesült:
Pető László, a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesületének igazgatója

Ezüst emlékplakettben részesült:
Fodor László, a Honvéd Kossuth Lövész Egyesület főtitkára

Arany emlékplakettben részesült:
Németh József, a BKV Technikai és Tömegsportklubok Íjász és Lövész Egyesületének elnöke

(forrás: honvedelmisport.hu)