2020. jan. 14.

Január 10-én az újév alkalmából Újbuda Önkormányzata köszöntötte a kerületi oktatási intézmények vezetőit. Egy jó vezetőnek kiemelt feladata, hogy irányt mutasson munkatársainak, a pedagógusok pedig ennek nyomán, a nevelői munka által közvetítik a helyes utat a gyermekek számára.

Január 10-én, Újbuda Önkormányzata szervezésében megvalósuló rendezvényen, az újévhez illően Simicskó István Cicero szónoklással kapcsolatos tanácsát követve egy cselekvésre indító lelkesítő beszéddel készült a meghívottaknak.

Először - ahogy minden év végén számba vesszük a mögöttünk álló időszakot -, a kerület országgyűlési képviselője mérlegre tette a vezetői képességek hibáit és erényeit. Sok más tulajdonság mellett kiemelte az alázat fontosságát, melyet egy régi brit katonai akadémiai mondás az alábbiak szerint fogalmaz meg: „Szolgálj, hogy vezethess”.  Egy jó vezetőnek kiemelt feladata, hogy irányt mutasson munkatársainak, a pedagógusok pedig ennek nyomán, a nevelői munka által közvetítik a helyes utat a gyermekek számára.

Simicskó István kiemelte, az oktatás-nevelés során az egyik legfontosabb feladat az érzelmi intelligencia fejlesztése. A tárgyi tudás elsajátítása mai világunkban már szinte bárhol, bármilyen módon, a virtuális térben is elsajátítható, de komoly probléma forrása lehet, ha a jövő nemzedéke nem rendelkezik megfelelő érzelmi intelligenciával. Ezért a képviselő minden meghívottat arra bátorított, hogy a mindennapokban ennek a képességnek az erősítésére is törekedjen.

Simicskó István köszöntője végén kiemelte, a kerületben kiváló intézmények, kiváló vezetéssel, kiváló csapattal működnek, melyet jól példáznak az újbudai gyermekek által elért sikerek, majd mindenkinek boldog új évet és jó egészséget kívánt.