2020. már. 05.

Az esemény egy új korszak kezdetét is jelképezi a magyar fiatalok hazafias és honvédelmi nevelésében. A honvédelmi sportközpontok fő célja, hogy erősítsék a sportlövészetet, de küzdő- és technikai sportokat is lehet majd ezekben gyakorolni, és a sportközpontok kiválóan alkalmasak lesznek arra is, hogy építsék a helyi közösséget. A tervek szerint jövő nyárra épül meg a 10 lőállásos, 50 méteres sportlőtér kiszolgáló helyiségekkel, közösségi klubbal és oktatótermekkel egy csaknem hétezer négyzetméteres telken.

dr. Simicskó István közölte: a kormány döntése alapján valamennyi járásban épül majd Honvédelmi Sportközpont. Az első ütemben 40 településen mérték fel a helyszíneket, a programhoz az önkormányzatok biztosítják a közművesített telkeket. Három ütemben valósulnak meg a beruházások, az első öt helyszínen már kiválasztották a kivitelezőket.

„A létesítmények fő célja, hogy erősítsék a sportlövészetet, de küzdő- és technikai sportokat is lehet majd ezekben gyakorolni, és a sportközpontok kiválóan alkalmasak lesznek arra is, hogy építsék a helyi közösséget” – fogalmazott dr. Simicskó István, majd hangsúlyozta: a Honvédelmi Sportközpontok erősítik a gyerekek, a fiatalok kötődését a szülőföldhöz, a hazához, így a létesítmények a hazafias nevelés egyfajta intézményi központjai is lesznek.

A Nógrád megyei Balassagyarmaton az Ipoly-parti részen, az uszoda közelségében épül meg jövő nyárra a 10 lőállásos, 50 méteres sportlőtér kiszolgáló helyiségekkel, közösségi klubbal és oktatótermekkel egy csaknem hétezer négyzetméteres telken, a kivitelező a Trend Építő Zrt. lesz.

Az első Honvédelmi Sportközpont alapkövét dr. Simicskó István, Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere tette le; ott volt az ünnepélyes eseményen dr. Nébald György olimpiai bajnok, a Honvédelmi Sportszövetség általános alelnöke is.

(honvedelmisport.hu)