2020. jún. 18.

Magyarországon 1952. óta minden év júniusának első vasárnapján köszöntjük a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozó pedagógusokat. A pedagógusok személyes példát mutatnak a demokratikus elvek alkalmazására, továbbá a nemzeti és az európai identitás megélésére, valamint a nemzeti ünnepek és jelképek tiszteletére és nem utolsósorban az alapvető értékek elsajátítására.

Pedagógusnap alkalmából dr. Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselője a Gazdagrét - Csíkhegyek Általános Iskolában virággal, illetve szerény ajándékkal köszöntötte az újbudai pedagógusokat. Köszönetet mondott a pedagógusok áldozatos munkájáért, amit a következő generációk nevelésért végeznek. A veszélyhelyzet alatt az oktatási rendszerünk remekül helyt állt és ebben óriási szerepe volt a pedagógusainknak, akik a digitális tanításban is kiválóan végezték munkájukat.

Nagyon fontos, hogy köszönetet mondjunk és köszöntsük mindazon hivatásukat gyakorló pedagógusokat, akik a magyar fiatalokat, magyar földön, magyar körülmények között nevelik, tanítják becsületük szerint.