2020. szep. 03.

Nagy örömmel tehettük le Nagy Csabával, a térség országgyűlési képviselőjével a megépülő Honvédelmi Sportközpont alapkövét Szigetváron. Az országban már ötödik helyen, Szigetváron is elindulhat az építkezés, melynek végére egy közel 100 fő befogadására alkalmas sportlétesítménnyel és közösségi térrel lesz gazdagabb a város és környéke. Gyermekeink testi és lelki fejlődésében egyaránt nagy segítséget nyújtanak az ehhez hasonló intézmények, így egészségesebben léphetnek majd a felnőttkorba.

Erősítik az identitástudatot, a közösségépítést, továbbá a sporttevékenységen keresztül megvalósuló nevelés jelentőségét az országban épülő honvédelmi sportközpontok - hangoztatta a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke csütörtökön Szigetváron.

Simicskó István a baranyai kisváros határában épülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén emlékeztetett: a kormány döntése értelmében az ország számos pontján épülnek a szigetvárihoz hasonló létesítmények, Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason és Baján már zajlik az építkezés.

A mintegy 860 millió forintból megvalósuló, jövő nyárra elkészülő, egyidejűleg csaknem száz ember befogadására alkalmas létesítményről a politikus elmondta: egyebek mellett a vívás, a sportlövészet, a küzdősportok és a technikai sportok iránt érdeklődőket várják 21. századi körülmények között.

(forrás: MTI)