2020. okt. 14.

A kereszténydemokrata államfelfogásunkat a baloldalon folyamatosan gyengíteni akarják, ezt látjuk itthon és Európában. Az európai egyesült államokról ma is beszélnek Gyurcsányék, ami nekünk, magyaroknak, és a többi nemzetállam számára is a nemzet megszűnését jelentené. Ebbe nem mehetünk bele! Mi egy erős, nemzetmegtartó, emberközpontú, családokat védelmező államban hiszünk, és akármilyen veszély – járvány, politikai vagy gazdasági nyomás – van, nem szabad engednünk, mert különben elveszítjük a reménységet és még a lehetőségét is annak, hogy megtartsuk ezt az országot magyarnak.

Győrben tartotta a Kereszténydemokrata Önkormányzati Tanács őszi ülését, amelyen dr. Simicskó István a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoport vezetője is köszöntőt mondott. Beszédéből emelünk ki néhány gondolatot.

Cicero azt üzeni valamennyi szónoknak, hogy a jó szónok egyszerre tanít, gyönyörködtet és tettekre ösztönöz. Mi mást tehetnénk egy ilyen konferencián, ahol a kereszténydemokrata értékrend mentén a közhatalmat gyakorlók gyűltek össze, mint a cselekvésre ösztönzünk, mi, akik mindannyian a nemzeti közösséget szolgáljuk, mindenki a maga területén. Cselekednünk kell, folyamatosan – hangsúlyozta a frakcióvezető.

A XXI. század a kihívások évszázada. A XX. a világháborúk és diktatúrák, míg XIX. század a nemzetté válás korszaka volt. Amikor tettekre kell sarkallni magunkat, végig kell gondolnunk, hogy mit tettünk, helyesen tettük-e és milyen jövőt képzelünk el. Ki kell tűzünk nagy, hosszútávú, értelmes, a közösséget gyarapító célokat, meg kell hoznunk a napi döntéseket ahhoz, hogy a hosszútávú célokat elérjük, és ezeket soha nem szabad feladni. Hit kell ahhoz, hogy tíz év kormányzás után is meg tudjunk újulni. Nagy erőt jelent a hit az újrakezdéshez, a felálláshoz. Kicsiben és nagyban, a küzdőtéren is. Ha nem adjuk fel, ha fel tudunk állni, az az igazi erő. Ezt mutatta meg nekünk Győr városa az elmúlt őszön.

Az államfelfogásunk megerősítése is fontos. Milyen államot szeretnénk megtartani, megerősíteni, hiszen folyamatos támadásnak vagyunk kitéve személyünkben is. Az ellenfeleink nem tétlenkednek. Van változás és van jövő, történelmi jelentőségű, amit az elmúlt időszakban a kormányzat tett az egyházi oktatás, az egyházi közösségek érdekében. Lássuk meg, ismerjük fel a saját korunk bajait, veszélyeit, de ez ne jelentse azt, hogy félreállunk, hogy feladjuk!

A kereszténydemokrata államfelfogásunkat a baloldalon folyamatosan gyengíteni akarják, ezt látjuk itthon, és ehhez eszmei alapjuk is van. Az európai egyesült államokról ma is beszélnek Gyurcsányék, ami nekünk, magyaroknak, és a többi nemzetállam számára is a nemzet megszűnését jelentené. Ebbe nem mehetünk bele! A nemzettudat, a nemzethez kötődés erőt ad. A szüleink, nagyszüleink bízták ránk ezt az örökséget, ami a hazaszeretetből gyökerezik, ezt kell továbbadnunk – emelte ki Simicskó István.

A mi államfelfogásunk tehát egy erős, nemzetmegtartó, emberközpontú, családokat védelmező állam, és akármilyen veszély – járvány, politikai vagy gazdasági nyomás – van, nem szabad engednünk, mert különben elveszítjük a reménységet és még a lehetőségét is annak, hogy megtartsuk ezt az országot magyarnak. Folyamatos küzdelemben ki kell állnunk az értékeink megvédésében - zárta beszédét a politikus.

(forrás: kdnp.hu)