2021. ápr. 08.

Helyes döntést hozott a kormány, hogy az Unió által kínált oltóanyagok mellett keletről is rendelt vakcinát. Ennek köszönhetően az élvonalban vagyunk az EU-ban az átoltottság terén, ezért van okunk bizakodni, és nem szabad elkeseredni még akkor sem, ha nagyon nehéz ez az időszak. Vigyáznunk kell egymásra. Nemcsak a szüleinkre, nagyszüleinkre és a közvetlen ismerőseinkre, hanem az egész magyar társadalomra. Ha ez sikerül, le fogjuk győzni a vírust.

Nagyon nehéz időszakot élünk, sok családot ér veszteség, sokan aggódnak a vírus miatt kórházba került szeretteikért – mondta lapunknak Simicskó István, aki szerint a legjelentősebb keresztény ünnep, a húsvét megélése talán még nagyobb jelentőségű ebben az évben. A hitünk próbája ez az időszak, de fontos tudnunk, hogy nem a vendégek számában és a külsőségekben mérhető az ünneplés jelentősége. Amikor a globalizált, rohanó világunk lelassul picit a járvány miatt, jobban kereshetjük az ünnepeink értelmét is. Megérthetjük, mit üzen nekünk a húsvét ünnepe. Lehet, hogy szűkebb körben ünneplünk, de a húsvét az örök élet reményét adta az emberiségnek, és erre kell koncentrálnunk – fejtette ki a KDNP frakcióvezetője, aki Szent II. János Pál pápa reményt adó gondolatait idézte: „Nincs olyan kereszt, amelyet Krisztus már ne hordozott volna értünk, és amelyet ne hordozna ma is velünk együtt.”

Egyikünk sem gondolta volna, hogy ilyen nehéz húsvétunk lesz. Mindnyájan reménykedtünk benne, hogy túl leszünk a járványon – vélekedett a kereszténydemokrata politikus. Hozzátette: – Már látjuk a fényt az alagút végén, nem vagyunk fegyvertelenek, még annak ellenére sem, hogy megjelentek a különböző mutációk, amelyek sokkal nagyobb veszélyt hordoznak, mint a korábbi vírus.

Simicskó István hangsúlyozta, hogy a húsvét az újjászületésről szól, ezért fontos, hogy megerősítsük magunkat, tudatosítva, hogy a tudomány most már ismeri a vírust, és vannak vakcináink. Helyes döntést hozott a kormány, hogy az unió által kínált oltóanyagok mellett keletről is rendelt vakcinát. Ennek köszönhetően már az első helyen vagyunk az EU-ban az átoltottság terén, ezért van okunk bizakodni, és nem szabad elkeseredni még akkor sem, ha nagyon nehéz ez az időszak – fogalmazott a politikus. Szerinte ki kell még tartanunk, összefogva követni kell a járványügyi szabályokat és regisztrálni az oltásra. Vigyáznunk kell egymásra. Nemcsak a szüleinkre, nagyszüleinkre és a közvetlen ismerőseinkre, hanem az egész magyar társadalomra. Ha ez sikerül, le fogjuk győzni a vírust – húzta alá a KDNP frakcióvezetője.

A húsvét idején sem csituló politikai harcról Simicskó István kifejtette: – Nem mi voltunk, akik kiástuk a csatabárdot, hanem a baloldali politikusok támadnak bennünket folyamatosan, ráadásul még oltásellenes kampányt is folytatnak. Fontos lenne, hogy legalább ilyen veszélyes helyzetben ne gátolják a védekezést. Mi elfogadtuk a védekezéshez szükséges törvénymódosításokat. Ennek a lehetősége adva volt a baloldali képviselőknek is, akik számos alkalommal mégis nemmel szavaztak azokra az intézkedésekre, amelyekre szükség volt a vírus elleni hatékony küzdelemhez. Sajnálatos tény, de az ellenzékiek nem partnerek a vírus elleni küzdelemben, sőt zavarkeltésre törekszenek – jelezte a politikus, és hozzátette: – Ilyenkor össze kellene fognunk, hiszen emberéletekről van szó. Minden életért kár, de különösen nagy baj, ha a politikai harc miatt veszítünk el embereket. A csatabárd elásásához két fél kell, mert ha csak egyikünk teszi meg, nem változik meg a közélet. A baloldali politikusoknak szerintem önvizsgálatot kell tartaniuk, hogy miért folytatnak ilyen ízléstelen politikai küzdelmet, hátráltatva a védekezést, egy évvel a választások előtt – mondta Simicskó István. Ugyanakkor úgy vélekedett, az emberek mindennek ellenére látják, kire számíthatnak a bajban, és kik tesznek meg mindent annak érdekében, hogy védett legyen a társadalom.

(forrás: magyarnemzet.hu)