2021. máj. 06.

Újbuda baloldali vezetői a kerület érdekét szolgáló, értékteremtő beruházások helyett, indoklás és az újbudaiak véleményének kikérése nélkül végeláthatatlan ingatlaneladásokba fognak. Mi jár a baloldali polgármesterek fejében, amikor járványhelyzetben elherdálják az önkormányzati vagyont? Felszólítjuk László Imrét, hagyjon fel a kerület kiárusításával és irányítsa városatyához méltó felelősséggel Újbudát!

Az újbudai ingatlanvagyon kiárusításának befejezésére szólította fel a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője a XI. kerület polgármesterét pénteken. Simicskó István az MTI-hez eljuttatott videoüzenetében kiemelte: aggódva figyelik, hogy alig másfél évvel az önkormányzati választások után, a szertefoszlott kampányígéretekkel szemben László Imre vezetésével milyen könnyelmű vagyongazdálkodást valósítanak meg a baloldal politikusai Újbudán.

Folytatják a 2010 előtt bevált baloldali hagyományt, azaz a kerület érdekeit szolgáló, értékteremtő beruházások helyett – indoklás és az újbudaiak véleményének kikérése nélkül – végeláthatatlan ingatlaneladásokba fognak – fűzte hozzá. A kormánypárti politikus a Gellérthegyen, a volt Habilitációs Fejlesztő Központ épülete előtt felvett nyilatkozatában úgy vélekedett: mindezzel hosszú távon súlyos veszteségeket és visszafordíthatatlan károkat okozhatnak a városrésznek, ezáltal gyermekeinket foszthatják meg örökségüktől. Megjegyezte: a központ még Újbuda tulajdonában van, egyike annak a közel száz ingatlannak, amit eladásra szánnak. Simicskó István arra szólította fel a DK-s politikust, hogy hagyjon fel a kerületi ingatlanvagyon kiárusításával és irányítsa városatyához méltó felelősséggel Újbudát.

(forrás: pestisracok.hu)